Hur du åtgärdar Msvcp90.dll saknas eller hittades inte fel

Msvcp90.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av msvcp90 DLL-filen, en kritisk fil som ingår i MS Visual C ++ runtime-biblioteket.

I vissa fall kan msvcp90.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

Felmeddelandet msvcp90.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem, inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Msvcp90.dll-fel

Det finns flera olika sätt som msvcp90.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se msvcp90.dll-fel:

 • Msvcp90.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom msvcp90.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] msvcp90.dll
 • Filen msvcp90.dll saknas.
 • Programmet kan inte starta eftersom msvcp90.dll saknas
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: msvcp90.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Msvcp90.dll felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, spelar ett PC-spel, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Msvcp90.dll fel

Ladda inte ner msvcp90.dll från en "DLL-nedladdningswebbplats". Det finns många anledningar till att det är en dålig idé att ladda ner en DLL-fil. Om du behöver en kopia av msvcp90.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av msvcp90.dll-felet.

 1. Ladda ner Microsoft Visual C ++ 2008 Service Pack 1 omfördelningsbart paket MFC säkerhetsuppdatering och kör den. Detta ersätter / återställer msvcp90.dll med den senaste kopian från Microsoft.

  Du får några nedladdningsalternativ från Microsoft för den här uppdateringen, baserat på den version av Windows du har installerat: x86 (32-bit) eller x64 (64-bit). Se Kör jag en 32- eller 64-bitarsversion av Windows? om du inte är säker på vad du ska välja.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg! Att använda den här uppdateringen är nästan alltid lösningen på just detta problem.


 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa msvcp90.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan infektion med skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att msvcp90.dll-felet som du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.


 3. Återställ msvcp90.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" msvcp90.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

 4. Om du misstänker att du av misstag har raderat msvcp90.dll men du redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa msvcp90.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av msvcp90.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du själv har tagit bort filen och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 5. Om du felsöker eller testar ett program kan du behöva justera inställningen "Allmänt manifest" i konfigurationen.

 6. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Filen msvcp90.dll kan ingå i en av dessa uppdateringar.


 7. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att msvcp90.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.


 8. Reparera din installation av Windows. Om den enskilda msvcp90.dll-felsökningsanvisningen ovan inte lyckas bör en reparations- eller reparationsinstallation för start återställa alla Windows DLL-filer till sina fungerande versioner.


 9. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar msvcp90.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på din hårddisk raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda msvcp90.dll-felet med ett felsökningssteg före det här.


 10. Felsök ett maskinvaruproblem om några msvcp90.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar