Vad är CC- och CCN-fälten i ett e-postmeddelande?

#


Karbonkopior och dolda karbonkopior är två mycket användbara funktioner för att skicka gruppmejl.Här är hur de fungerar och hur du använder dem

Alla vet hur man skickar ett e-postmeddelande. Det är en relativt enkel uppgift som vi gör praktiskt taget varje dag, på jobbet eller hemma. Ändå är det många av oss som inte känner till alla funktioner i en e-postlåda.

Vi kan göra mer med en e-postadress än att bara skicka ett meddelande. Vi behöver till exempel känna till riskerna med länkar och bilagor för att skydda vår datasäkerhet. För att hantera en gruppkonversation kan vi använda CC- eller CCN-funktionerna som är tillgängliga i de vanligaste e-posttjänsterna. Dessa två alternativ gör det möjligt att skicka samma meddelande till flera personer och att synliggöra eller dölja e-postadresserna till de mottagare som vi har valt. Det tar bara några få klick att skicka ett sådant e-postmeddelande, och det är en enkel åtgärd som även de minst tekniskt kunniga kan göra.

Sända ett e-postmeddelande med CC

CCC-funktionen står för carbon copying (kopiering). Ett ganska förklarande namn som förklarar att det är ett identiskt meddelande som skickas till flera personer. På samma sätt som man använde sig av karbonblad för att kopiera samma text. För att skicka en konversation till fler än en person behöver vi bara ange e-postadresserna i fältet CC, som ligger precis under raden för huvudmottagarna.


Sända ett e-postmeddelande i CCN

Om vi vill att de olika e-postadresserna som "kopieras" i meddelandet ska vara dolda för mottagaren kan vi använda CCN-funktionen, dvs. blind carbon copying. Med andra ord en dold kopia. Om du vill skicka ett meddelande med CCN-alternativet skriver du bara ett nytt e-postmeddelande och fyller i CCN-fältet utöver huvudmottagarfältet. Den rad som är tillgänglig för att skriva in e-postadresser i CCN finns precis ovanför ämnesraden.


Lämna en kommentar