Varför du inte ska ladda ner falska WhatsApp-appar


Falska WhatsApp-appar kan hittas på nätet som lovar extra funktioner, men i själva verket stjäl användarnas data

Gränssnittet är identiskt med WhatsApp, den enda skillnaden är att de har ett annat namn och erbjuder extra funktioner jämfört med meddelandeappen. Vi talar om falska WhatsApp-applikationer, appar med miljontals nedladdningar som lovar fantasifulla verktyg men som i själva verket döljer allvarliga faror för säkerheten för personuppgifter. Dessa program är välkända bland italienska användare, som tidigare har missbrukat dem och trott att det var lagligt att använda dem i stället för WhatsApp.

De olika programmen GBWhatsapp, YoWhatsapp och FMQhatsapp har återigen varit bland de mest nedladdade apparna i vissa delar av världen under de senaste månaderna. Många användare lockas av premiumfunktionerna och installerar dem återigen på sina enheter, utan hänsyn till farorna. Vad är risken med att installera en av dessa appar? Det finns olika faror: skadlig kod som blockerar användningen av datorn, meddelanden som inte längre är krypterade från början till slut och därför kan läsas av alla hackare. Men det är inte allt. Enligt WhatsApp användarvillkor är dessa appar förbjudna och om du ertappas med att använda dem riskerar du att få ditt konto permanent raderat.

Vad är falska WhatsApp-appar

Dessa är appar som gör att du kan utbyta meddelanden med hjälp av WhatsApp-plattformen, men som erbjuder vissa premiumfunktioner som inte finns i meddelandeappen. De är särskilt populära bland tonåringar som inte bryr sig om cybersäkerhet. Bland de mest nedladdade falska WhatsApp-apparna finns följande: GBWhatsapp, YoWhatsapp, FMQhatsapp och WhatsApp Plus.


GBWhatsapp, YoWhatsapp och FMQhatsapp, vilka är premiumfunktionerna

Vad erbjuder falska WhatsApp-appar som är så speciella? De är mycket olika verktyg. Vissa låter dig till exempel skicka bilder och videor utan någon begränsning i storlek eller hantera flera konton samtidigt på samma enhet. Andra har verktyg för att anpassa chattar, från typsnitt till storleken på meddelanden.


GBWhatsapp, YoWhatsapp och FMQhatsapp, vilka är farorna

Om budskapet som vi har gett hittills inte är tydligt ska vi säga det igen: falska WhatsApp-appar är farliga för de användare som använder dem. För det första är det appar som laddas ner från tredje parts nätbutiker (de kan inte publiceras i Google Play Store eftersom de raderas omedelbart), vars natur är okänd och som det finns minimal kontroll över. Du vet alltså inte om det finns skadlig kod gömd i appen som kan infektera din smartphone och göra den obrukbar.

Dessa appar använder inte heller det krypteringssystem som skyddar de meddelanden vi skickar varje dag på WhatsApp. Detta innebär att alla hackare kan få tag på våra meddelanden utan att vi kan göra något för att skydda personuppgifterna.

För det sista är användningen av appar som GBWhatsapp, YoWhatsapp och FMQhatsapp förbjuden enligt WhatsApp:s användarvillkor. Om du åker fast på bar gärning kommer ditt konto att raderas och du kommer inte att kunna återvända till WhatsApp om du inte ändrar ditt telefonnummer.

Lämna en kommentar