Vem attackerar Anonymous i Italien och varför


Hackativistgruppen har stulit information från ministerier och partier, och mellan den 29 oktober och den 5 november kommer de att avslöja all information som de har i sin ägo

Det är inte första gången de har riktat in sig på italienska institutioner, och det är troligen inte heller den sista. Liksom vid tidigare tillfällen har Anonymous hackare inte lämnat några spår av sin väg genom servrar och databaser hos ministerier, universitet och statliga och icke-statliga institutioner som angreppen riktats mot.

Vissa kan ha haft vissa tvivel söndagen den 28 oktober när cyberkriminella från Anonymous Italia, LulzSec Ita och Antisec i en YouTube-video meddelade att de skulle avslöja målen för sina senaste attacker under veckan som följde. Under de följande sju dagarna (29 oktober-5 november) publicerade de listor över namn, e-postadresser, lösenord och andra känsliga uppgifter som stulits under deras razzior.

Varför Anonymous attackerar Italien

Som förklaras i videon ville hackarna först och främst visa att även de högsta institutionerna i vårt land - ministerier, universitet och andra organisationer som fackföreningar - inte är säkra från eventuella cyberattacker och att all information som de har i sin ägo kan bli allmänt känd inom några dagar. Som så ofta är fallet har Anonymas aktioner också ett politiskt syfte, som syftar till att skada bilden av regeringen eller det politiska partiet i fråga, avslöja skelett i garderoben och eventuella hemligheter.

Den period som hackarna i Anonymous Italien, LulzSec Italien och Antisec valde för att avslöja de stulna uppgifterna var inte alls slumpmässig. Veckan för cybersäkerhet avslutas faktiskt den 5 november, dagen för den brittiska konspirationen om stoftet som Guy Fawkes uppfann. Om du undrar vem denna (halv)anonyma britt som levde på 1600-talet är, räcker det med att säga att ansiktet på masken som bärs i filmen "V for Vendetta" är hans.


Vem attackerades av Anonymous Italien

För tillfället har de tre hackerkollektiven släppt databaser som stulits från några italienska universitet, olika fackföreningsförbund och andra icke-statliga organisationer. Det är dock mycket troligt att databaser med information om flera ledande politiska partier kommer att publiceras under de närmaste dagarna (i videon kan du se logotyperna för Förbundet, Femstjärnerörelsen, Demokratiska partiet och andra). Allt detta är en förberedelse inför den 5 november, då Anonymous planerar att publicera något riktigt speciellt. Datumet är fastställt för detta.


Lämna en kommentar