WhatsApp, hur du döljer din profilbild

#


För att skydda din integritet kan du dölja din profilbild på WhatsApp från alla dina kontakter eller bara vissa personer. Så här gör du

När det gäller WhatsApp är användarnas främsta bekymmer integritet och skydd av personuppgifter. Mängden information som vi delar med meddelandeappen har ökat med stormsteg: bilder, videor, telefonnummer, geografisk plats. Alla våra viktigaste uppgifter finns i WhatsApp, inklusive vår profilbild.

Och det är fotot vi väljer för vårt konto som är en av de mest känsliga uppgifterna vi delar med WhatsApp. Särskilt eftersom det inte bara kan ses av alla våra kontakter, utan även av personer som lägger till oss i meddelandeappen och känner till vårt telefonnummer. Eftersom ett foto är offentligt kan det också användas för olagliga ändamål eller för att skapa falska profiler på sociala nätverk. WhatsApp erbjuder dock möjligheten att dölja din profilbild i appen: du kan välja att dölja den för alla dina kontakter eller bara för vissa personer. Så här gör du på Android och iOS.

Så döljer du din profilbild på WhatsApp på Android

Det är väldigt enkelt att dölja din profilbild på WhatsApp: följ bara några steg för steg-steg-steg som inte tar mer än fem minuter. I Android-versionen av WhatsApp kan du dölja din profilbild för alla dina kontakter och för en enskild person.

För att dölja bilden för alla dina kontakter går du in i programmet, klickar på ikonen med tre vertikala streck i det övre högra hörnet och klickar sedan på Inställningar. Ett nytt fönster öppnas och du måste klicka på Konto och sedan på Integritet. Klicka på Profilbild så öppnas en popup-meny där du måste välja alternativet "Ingen".

För att dölja profilbilden för endast en kontakt är proceduren något mer komplicerad: du måste först ta bort telefonnumret från adressboken och spara det i en anteckning. Därefter måste du gå in i WhatsApp, klicka på ikonen med de tre vertikala prickarna i det övre högra hörnet och sedan klicka på Inställningar. Tryck på Konto och sedan Integritet för att komma till en sektion som enbart handlar om att skydda dina uppgifter. Genom att trycka på "Profilbild" får du tillgång till en popup-meny där du ska välja "Mina kontakter". Profilbilden kan sedan bara ses av dina vänner. Om du har fler än en person på din svarta lista måste du upprepa den ursprungliga processen flera gånger.


Så döljer du din WhatsApp-profilbild på iOS

Också på iOS-versionen av WhatsApp kan du dölja din bild. Om du vill dölja din profilbild på WhatsApp för alla användare startar du programmet, klickar på ikonen Inställningar i det nedre högra hörnet, klickar sedan på Konton och slutligen Integritet. Tryck på Profilbild och välj alternativet "Ingen". När en användare lägger till dig på WhatsApp visas en vit pinnfigur på en grå bakgrund som profilbild.

Du kan också dölja din profilbild för en enskild kontakt i Apples operativsystem. Först måste du radera telefonnumret från din adressbok och sedan spara dem i dina anteckningar i din smartphone, om du fortfarande behöver dem. Därefter ska du öppna WhatsApp, klicka på Inställningar i det nedre högra hörnet och sedan på Konto och sekretess. En ny sektion öppnas och du måste välja "Mina kontakter" genom att klicka på "Profilbild". Om du har fler än en person som du vill dölja din profilbild för upprepar du bara den första processen.


Lämna en kommentar