WhatsApp Status Skärmdump, kommer meddelandet?


Vill du ta en skärmdump av en WhatsApp-status men är rädd att din kontakt ska få reda på det? Så här gör du för att gå obemärkt förbi

WhatsApp-statusen är ett av de mest populära verktygen som tillhandahålls av den Facebook-ägda meddelandeplattformen. Det har mer än en halv miljard dagliga användare (den senaste officiella siffran talar om 450 miljoner användare, men den är från juni 2018) och gör det möjligt att dela bilder eller korta videoklipp tillsammans med en text (kort sagt, som Instagram Stories) med dina WhatsApp-kontakter.

Vad händer dock om vi vill ta en skärmdump av en status som intresserar oss särskilt? Kommer det att gå obemärkt förbi, eller kommer den person som laddade upp det att få ett meddelande om vad som hände? En funktion som fanns på Instagram, men som togs bort inom några veckor efter ganska häftiga protester från användarna. Med tanke på den nära kopplingen mellan Instagram Stories och WhatsApp Status är det naturligt att fråga sig om en skärmdump av din WhatsApp-status skickas till din kontakt.

Skärmdump av WhatsApp Status, vad händer

Som på Instagram skickar WhatsApp ingen avisering till dina kontakter. Du kan ta skärmdumpar 1, 10 eller 100 gånger, eller av alla statusar som du tittar på, men situationen är densamma: detta kommer att förbli privat och ingen kommer någonsin att få veta om det. Samma sak gäller dock i motsatt riktning: vem som helst som har ditt nummer kan se de statusar som du har laddat upp och ta skärmdumpar. Detta väcker (eller borde väcka) dock mer än några få problem med integriteten: någon som har ditt nummer kan spionera på dig utan din vetskap och "ta bilder" av allt innehåll som du lägger upp.


Så förbättrar du WhatsApp-statusens sekretess

För att undvika dessa problem erbjuder WhatsApp flera alternativ för att bättre hantera statusens sekretess. I plattformens inställningar klickar du helt enkelt på Konto > Sekretess > Status. Här kan du välja att dela det med alla i din adressbok, utesluta någon från listan eller välja endast vissa kontakter att dela tidsinställt innehåll som laddats upp till WhatsApp med.


Lämna en kommentar