Så tar du bort alla foton från din iPhone


Efter månader eller år av användning kan bilderna som tagits med vår iPhone ta slut på minnet, så här tar du bort bilderna med ett enda tryck

Avhängigt av lagringskapaciteten på din iPhone kommer minnet på din Apple-telefon förr eller senare att ta slut. En av huvudorsakerna till denna brist på lagringsutrymme är foton. Bilderna som vi tar dussintals gånger om dagen och som efter månader eller år saktar ner vår iPhone.

För att få fart på vår iPhone och återfå lite minnesutrymme är rådet att radera bilderna i iPhone-galleriet. De flesta raderar sina foton genom att manuellt gå till iPhone-galleriet och sedan välja de bilder de vill radera från smarttelefonens minne. Detta är en enkel men tidskrävande metod som inte är särskilt effektiv för att återställa lagringsutrymme. På våra iPhones, och även på iPad, är det mycket enklare att radera alla foton i minnet i ett svep med några enkla steg.

För att radera foton på iPhone, gör en säkerhetskopia

För att gå vidare med förklaringen för att radera alla foton i minnet på vår iPhone måste vi komma ihåg att göra en säkerhetskopia, på så sätt kommer vi att spara alla bilder som vi tagit med vår Apple-smartphone i en molntjänst och inte förlora våra minnen. Om vi använder en molntjänst är de mest populära och använda iDrive, Google Drive, Dropbox eller OneDrive. Alternativt kan vi använda iTunes för att säkerhetskopiera bilderna och spara dem på vår dator eller externa hårddisk.


Så raderar du alla foton från din iPhone

När du har säkerhetskopierat eller sparat bilderna på din dator eller externa hårddisk är du redo att permanent radera alla foton från minnet på din iPhone. Gå först till programmet Foton på din iPhone och välj alternativet "Alla foton". I princip kan vi på detta sätt se alla foton som skickats och tagits emot i meddelandeappar, album och kamerarullen. Högst upp till höger finns alternativet Välj som vi måste trycka på. Tyvärr har iOS 11, operativsystemet i vår iPhone, ingen funktion för att välja alla foton med en enda beröring. Men för att göra samma sak behöver vi bara hålla fingret intryckt på det sista fotot och när det väl är valt, för vi fingret till vänster på skärmen för att välja alla foton i galleriet. De valda fotona är lätta att känna igen eftersom de visar en ikon med ett blått kryss i det nedre högra hörnet. När bilderna är valda hittar vi en ikon för papperskorgen i det nedre högra hörnet, vi måste trycka på den med fingret för att radera alla bilder från iPhone-minnet.


Hur man hanterar nyligen raderade foton

På iPhone finns det en mapp som heter Nyligen raderad som identifierar de bilder som användaren raderat under de senaste trettio dagarna. Det är ett slags limbo där du kan återskapa viktiga bilder som du har raderat av misstag. Varje foto har en etikett med ett # som anger hur länge det kommer att sparas i mappen. Om du inte återställer bilderna manuellt kommer de automatiskt att tas bort permanent från minnet när nedräkningen når noll. Om vi är säkra på att bilderna redan har raderats kan vi avbryta nedräkningen genom att manuellt radera bilderna i mappen Nyligen raderade. Det gör du genom att klicka på knappen Ta bort alla längst ner till vänster i mappen. Återigen kommer ett popup-meddelande att visas och varnar oss för att åtgärden inte kan återställas.

Så raderar du dina iPhone-foton med en Mac

Om du har tillgång till en Mac finns det ett ännu enklare sätt att radera alla dina foton från en iPhone, men även från en iPad, på en gång.

Om du har konfigurerat iCloud för att synkronisera din Apple-telefon med din Mac bör alla dina foton visas i menyn i programmet Foton för datorer. Så allt vi behöver göra är att slå på Mac-synkroniseringen mellan smartphone och Mac och sedan öppna appen Foton från datorn. Här ser vi alla bilder på vår iPhone. Nu trycker vi på Kommando + A på tangentbordet för att välja alla foton. När alla bilder har valts ut högerklickar du på en av de valda bilderna och klickar på Ta bort alla från rullgardinsmenyn. Och det var allt.

Lämna en kommentar