WhatsApp Web och WhatsApp Desktop: Skillnaden

#


Den populära WhatsApp-chatten kan också användas på en dator - vilka är skillnaderna mellan WhatsApp Web och Desktop

Smarttelefonen är inte den enda enheten som gör att du kan använda WhatsApp-appen för att chatta med dina kontakter. Om du vill chatta på din dator kan du använda antingen WhatsApp Web eller WhatsApp Desktop.

Den största skillnaden mellan de två alternativa sätten att använda WhatsApp är hur du ansluter och vilka verktyg du använder. Med WhatsApp Web kan du ansluta till ditt chattkonto via din favoritwebbläsare. WhatsApp Desktop är en riktig datorapp, tillgänglig för både macOS- och Windows-enheter, som du laddar ner och installerar på din dator. I båda fallen måste du ha en smartphone med WhatsApp-appen installerad och igång för att kunna använda chatten. När din smartphone är bortkopplad kan synkronisering med dina PC-konton inte ske och du kommer inte att kunna använda WhatsApp Web eller Desktop-appen.

WhatsApp Web: Vad är det och hur man använder det

WhatsApp Web är en gratis webbläsarbaserad onlineapplikation, som är ett säkert sätt att använda meddelandeappen från din dator direkt från din webbläsare. För att det ska fungera måste du länka till ditt WhatsApp-konto med hjälp av en praktisk Qr-kod.

För att länka till ditt konto öppnar du WhatsApp-webbplatsen i en webbläsare, till exempel Chrome, Safari eller Edge. En Qr-kod visas på skärmen och används för att koppla ihop kontot med smartphone-appen.

När du har öppnat appen på telefonen trycker du på de tre prickarna i övre högra hörnet om du använder en Android-smartphone, eller på Inställningar för iPhone och väljer Anslutna enheter > Anslut en enhet. Då öppnas en skärm där du kan skanna Qr-koden i webbläsaren och automatiskt koppla ihop de två kontona.

När du har kopplat ihop WhatsApp-kontot från din smartphone och webbläsare kommer alla konversationer i appen att synkroniseras. Alla meddelanden som skickas eller tas emot på din smartphone visas också på din dator.


WhatsApp Deskto see what it is and how to use it

WhatsApp Desktop är ett program som kan laddas ner till din dator, men som kräver att du är kopplad till ditt smartphone-appkonto för att fungera korrekt. Appen finns tillgänglig både för datorer med Windows 8.1 eller senare och för macOS 10.10 eller senare.

Först måste du ladda ner appen från WhatsApp:s officiella webbplats på den här adressen och välja antingen Windows- eller Mac-versionen. När nedladdningen är klar öppnar du filen och följer instruktionerna för att installera den på din dator.

När installationen är klar öppnas WhatsApp Desktop-applikationen, som precis som webbversionen erbjuder en Qr-kod att skanna. Processen är alltid densamma: du öppnar WhatsApp-appen från din smartphone och letar efter posten Anslutna enheter, väljer att ansluta en ny enhet och skannar Qr-koden. De två kontona synkroniseras automatiskt och du kan chatta från din dator.


Lämna en kommentar