Hur du åtgärdar Core.dll fel eller saknas fel

Core.dll-fel orsakas av situationer som leder till borttagning eller korruption av kärn-DLL-filen.

I vissa fall kan core.dll-fel indikera ett registerproblem, ett problem med virus eller skadlig kod eller till och med ett maskinvarufel.

En "kärn-DLL" -fil skiljer sig från en "core.dll" -fil. Den första betyder bara en viktig, stor DLL-fil som applikationen är starkt beroende av, medan core.dll är en specifik fil.

Felmeddelandet core.dll kan gälla alla program eller system som kan använda filen i något av Microsofts operativsystem inklusive Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP och Windows 2000.


Core.dll-fel

Det finns flera olika sätt som core.dll-fel kan visas på din dator. Här är några av de vanligaste sätten som du kan se core.dll-fel:

 • Core.dll hittades inte
 • Det här programmet kunde inte startas eftersom core.dll inte hittades. Problemet kan åtgärdas om du installerar om programmet igen.
 • Kan inte hitta [PATH] core.dll
 • Filen core.dll saknas.
 • Det går inte att starta [APPLICATION]. En nödvändig komponent saknas: core.dll. Installera [APPLICATION] igen.

Core.dll-felmeddelanden kan visas när du använder eller installerar vissa program, när Windows startar eller stängs av, eller kanske till och med under en Windows-installation.

Hur du åtgärdar Core.dll fel

Ladda inte ner core.dll från en webbplats för "DLL-nedladdning". Det finns många anledningar till att ladda ner en DLL-fil är en dålig idé. Om du behöver en kopia av core.dll är det bäst att få den från sin ursprungliga, legitima källa.

Starta Windows i felsäkert läge för att slutföra något av följande steg om du inte kan komma åt Windows normalt på grund av core.dll-felet.

 1. Återställ core.dll från papperskorgen. Den enklaste möjliga orsaken till en "saknad" core.dll-fil är att du felaktigt har tagit bort den.

  Om du misstänker att du av misstag har raderat core.dll men redan har tömt papperskorgen kan du kanske återställa core.dll med ett gratis filåterställningsprogram.

  Återställa en borttagen kopia av core.dll med ett filåterställningsprogram är en smart idé bara om du är säker på att du har raderat filen själv och att den fungerade ordentligt innan du gjorde det.

 2. Kör en virus / malware-genomsökning av hela ditt system. Vissa core.dll-fel kan relateras till ett virus eller annan skadlig kod på din dator som har skadat DLL-filen. Det är till och med möjligt att core.dll-felet du ser är relaterat till ett fientligt program som maskeras som filen.

 3. Använd Systemåterställning för att ångra senaste systemändringar. Om du misstänker att core.dll-felet orsakades av en ändring av en viktig fil eller konfiguration kan en systemåterställning lösa problemet.

 4. Installera om programmet som använder core.dll-filen. Om core.dll DLL-felet uppstår när du använder ett visst program bör filen ominstalleras om.

  Gör ditt bästa för att slutföra detta steg. Ominstallation av programmet som tillhandahåller core.dll-filen, om möjligt, är en trolig lösning på detta DLL-fel.

 5. Uppdatera drivrutinerna för hårdvaruenheter som kan vara relaterade till core.dll. Om du till exempel får ett felmeddelande "Filen core.dll saknas" när du spelar ett 3D-videospel kan du försöka uppdatera drivrutinerna för ditt grafikkort.

  Core.dll-filen är kanske inte relaterad till grafikkort - det här var bara ett exempel. Nyckeln här är att ägna stor uppmärksamhet åt felets sammanhang och felsöka därefter.

 6. Rulla tillbaka en drivrutin till en tidigare installerad version om core.dll-fel började efter uppdatering av en viss hårdvaruenhets drivrutin.

 7. Kör kommandot Systemfilkontroll för att ersätta en saknad eller korrupt kopia av core.dll-filen. Om denna DLL-fil tillhandahålls av Microsoft bör verktyget för systemfilsgranskare återställa den.

 8. Installera alla tillgängliga Windows-uppdateringar. Många servicepaket och andra korrigeringar ersätter eller uppdaterar några av de hundratals Microsoft-distribuerade DLL-filerna på din dator. Core.dll-filen kan inkluderas i en av dessa uppdateringar.

 9. Testa ditt minne och testa sedan hårddisken. Jag har lämnat majoriteten av felsökning av maskinvara till det sista steget, men datorns minne och hårddisk är lätta att testa och är de mest troliga komponenterna som kan orsaka core.dll-fel när de misslyckas.

  Om hårdvaran misslyckas med några av dina tester, byt ut minnet eller byt ut hårddisken så snart som möjligt.

 10. Reparera din installation av Windows. Om det enskilda core.dll-felsökningsrådets ovan misslyckas bör en startreparation eller reparationsinstallation återställa alla Windows DLL-filer till deras fungerande versioner.

 11. Använd en gratis registerrensare för att reparera core.dll-relaterade problem i registret. Ett av dessa program kan hjälpa till genom att ta bort ogiltiga core.dll registerposter som kan orsaka DLL-felet.

  Vi rekommenderar sällan användning av registerrengörare (se varför i våra Vanliga frågor om registerrensare), men vi har inkluderat alternativet här som ett "sista utväg" -försök innan det destruktiva steget kommer nästa.

 12. Utför en ren installation av Windows. En ren installation av Windows raderar allt från hårddisken och installerar en ny kopia av Windows. Om inget av stegen ovan korrigerar core.dll-felet bör detta vara din nästa åtgärd.

  All information på hårddisken raderas under en ren installation. Se till att du har gjort bästa möjliga försök att åtgärda core.dll-felet med hjälp av ett felsökningssteg före det här.

 13. Felsök ett maskinvaruproblem om några core.dll-fel kvarstår. Efter en ren installation av Windows kan ditt DLL-problem bara vara relaterat till maskinvaran.


Lämna en kommentar