Wi-Fi på semestern, 3 appar för att hitta gratis Wi-Fi-hotspots

#


Det är ibland viktigt att hitta en gratis Wi-Fi-anslutning. Tyvärr är det inte alltid så lätt. Appar kan hjälpa till. Här är de bästa

Och även om de stora mobiloperatörerna nu erbjuder generösa prisplaner kommer du aldrig att få tillräckligt med datatrafik. Särskilt för att lyssna på låtar eller titta på strömmande videor och filmer. Det enda sättet att klara sig är att begränsa konsumtionen av mobiluppkopplingen.

Som du vet får du i dessa fall bara vänta tills du kommer hem för att titta på det senaste avsnittet av din favorit-tv-serie på Netflix. Det finns alltid möjlighet att sänka bildkvaliteten på videorna och spara några gigabyte, men strömmande innehåll är mycket "glupskt" när det gäller datakrav. Och om vi är på semester, särskilt utanför Europa, kan vi inte ens använda vår dataanslutning. Om vi inte vill spendera en förmögenhet. Det finns dock ett mycket enkelt sätt att spara mobiltelefontrafik på din enhet: använd ett offentligt Wi-Fi-nätverk.

Det är dock inte så lätt att hitta en hotspot, och alla nätverk är inte gratis. Vad ska vi då göra? Vi kan prova att använda någon av dessa hotspot- sökare: WiFi Map, OpenSignal och Avast WiFi Finder.

WiFi Map

En av de mest använda, tillgänglig för Android och iOS, är WiFi Map. Detta är en applikation som inte bara låter dig hitta internethotspots i din närhet. Appen förlitar sig på användarnas hjälp och innehåller en lösenordsserver som ska användas för att få tillgång till de olika nätverken. WiFi Map har mer än 100 miljoner hotspots över hela världen. Verktyget erbjuder många tjänster, inklusive möjligheten att kontrollera hastigheten på nätverksanslutningen. Hotspots visas på en karta och användarna kan kontinuerligt uppdatera sina lösenord.


OpenSignal

Likt WiFi Map är en av OpenSignals främsta styrkor användargruppen. Appen har mer än 500 miljoner hotspots i sitt nätverk. Appen kännetecknas också av sina många tjänster. För det första är OpenSignal mycket exakt när det gäller att visa offentliga Wi-Fi-nätverk. Den är också användbar för att mäta anslutningshastigheter och bedöma en operatörs internettäckning i ett visst område.


Avast WiFi Finder

Avasts WiFi Finder är en av de mest överraskande lösningarna. WiFi-sökaren hjälper inte bara användarna att hitta närmaste gratis hotspot, utan ger dem också möjlighet att kontrollera om deras internetanslutning är säker. Applikationen använder GPS för att lokalisera användarnas position. Liksom de andra lösningarna gör Avast WiFi Finder det dessutom möjligt för dig att kontrollera hastigheten på din anslutning.

Lämna en kommentar