Hemsida : Filtillägg : .arc Fil

.arc Fil

Filtyp 1Norton Backup Archive

Utvecklare Symantec
Kategori Backup filer
Format Binary

Vad är ARC file?

Backup-fil skapad av Norton-programvaruprodukter, till exempel Norton 360 och Norton Online Backup; innehåller en säkerhetskopia av datafiler som skapats automatiskt av programvaran; kan innehålla personliga användarfiler samt systemfiler.

Mer information

ARC-filer används för att lagra och återställa filer vid oavsiktlig radering eller systemfel. De kan vara säkerhetskopierade till en plats utanför Norton Online Backup.

OBS! Eftersom ARC-filer kan innehålla alla personliga och systemfiler kan de vara mycket stora i storlek.

Program som öppnas ARC filer

Filtyp 2Compressed File Archive

Utvecklare System Enhancement Associates
Kategori Komprimerade filer
Format Binary

.ARC alternativnummer 2

Komprimerat filarkiv skapat antingen som ett Macintosh Hierarchical File System (HFS) arkiv eller ett MS-DOS arkiv med standard MS-DOS-komprimering; innehåller en samling komprimerade filer, var och en komprimeras potentiellt med en annan komprimeringsteknik.

Mer information

ARC-filer användes vanligen i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. De används sällan nu och har ersatts av nyare, effektivare komprimeringsalgoritmer.

Medan ARC-filer användes främst för MS-DOS och äldre versioner av Macintosh-datorer kan flera nuvarande program fortfarande öppna dem, t.ex. som StuffIt och WinZip.

Program som öppnas ARC filer
Windows
Adobe Acrobat
7-Zip
Smith Micro StuffIt Deluxe for Windows
ESTsoft ALZip
ConeXware PowerArchiver
Acubix PicoZip
PeaZip
E-merge WinAce
Smith Micro StuffIt Deluxe
Linux
Adobe Acrobat
PeaZip
FreeArc
Macintosh
Adobe Acrobat
Smith Micro Stuffit Deluxe Mac
The Unarchiver

Filtyp 3African Safari Data File

Utvecklare Activision
Kategori Spelfiler
Format N/A

.ARC alternativnummer 3

Innehåller musik, bilder och annan data som används av Cabelas afrikanska safari; namnet "data.arc" och ligger i / PSP_GAME / USRDIR / katalogen på Sony PSP-skivor; Cabelas afrikanska safari är tillgänglig för Windows PC, Xbox, Playstation 2 och PSP.

Mer information

DATA.ARC-filen refereras av African Safari-spelet och bör inte öppnas manuellt av användaren.

Program som öppnas ARC filer
Windows
Activision Cabela's African Safari

Filtyp 4Nintendo Archive File

Utvecklare Nintendo
Kategori Data filer
Format Binary

.ARC alternativnummer 4

Arkivfil som används av Nintendo-spel; innehåller spelegenskaper, som bilder, texturer, objekt och nivåer; vanligtvis lagrad inom ROM; kan redigeras för att anpassa spel.

Program som öppnas ARC filer
Windows
BrawlBox
CTools
Reggie! Level Editor

Filtyp 5Symbian OS Backup File

Utvecklare Nokia
Kategori Backup filer
Format Binary

.ARC alternativnummer 5

Backup-fil skapad för mobila enheter som använder operativsystemet Symbian Open Source. innehåller både personliga och system backup data från mobilenheten; används för att återställa data om det går förlorat.

Mer information

Exempel ARC-filer inkluderar backup.arc, Messages.arc, Calendars.arc och Bookmarks.arc.

Program som öppnas ARC filer

Om ARC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil arc-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Symbian OS Backup File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag laddade ner ett Nintendo-spel och kände inte till .arc-filerna som följde med. Tack för förklaringen av alla användningsområden som detta tillägg har. Jag var glad att få veta att den inte bara innehåller bilder och texturer för mitt spel, utan att den också kan redigeras för att anpassa det! Trots detta blev jag förbluffad av hur gamla Mac-datorer använde det. Det är imponerande att det fanns äldre algoritmer som komprimerade filer och som bara övergavs. Det är häftigt att de fortfarande kan öppnas av program som The Unarchiver. Ändå vet jag inte vem som skulle vilja göra detta. Tack för ett så komplett inlägg! Mitt tvivel blev undanröjt och jag lärde mig något nytt.