Hemsida : Filtillägg : .conf Fil

.conf Fil

Filtyp 1Unix Configuration File

Utvecklare N/A
Kategori Inställningsfiler
Format Text

Vad är CONF file?

En CONF-fil är en konfigurations- eller "config" -fil som används på Unix- och Linux-baserade system. Det lagrar inställningar som används för att konfigurera systemprocesser och applikationer. CONF-filer liknar .CFG filer som finns på Windows och Macintosh-system.

Mer information

De flesta användare kommer inte att stöta på en CONF-fil om de inte vill ändra specifika inställningar. Om du behöver öppna en CONF-fil kan du använda TextMate i macOS eller GNU Emacs i Linux.

Några exempel på konfigurationsfiler inkluderar rc.conf för systemstart, syslog.conf för systemloggning, smb .conf för Samba-servern och httpd.conf för Apache-webbservern.

Allmänning CONF filnamn

Ссылка

Program som öppnas CONF filer
Windows
GNU Emacs
Opera
Linux
GNU Emacs
Vi
Opera
Vim
Pico
Referenced by the Unix operating system
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
GNU Emacs
Opera

Filtyp 2Generic Configuration File

Utvecklare N/A
Kategori Inställningsfiler
Format Text

.CONF alternativnummer 2

Enkel textkonfigurationsfil som används av olika program; kan innehålla programvaruparametrar, användarinställningar och andra inställningar; Typiskt är sektionerad och markerad med applikationsspecifika nyckelord och värden.

Mer information

Ett exempel på ett program som använder CONF-filer är Subversion, ett versionskontrollsystem som används av programutvecklare.

OBS! CONF-filer liknar .CONFIG files.

Program som öppnas CONF filer
Windows
gVim
GNU Emacs
Microsoft Notepad
Kingsoft Writer
Linux
GNU Emacs
gedit
Macintosh
MacroMates TextMate
GNU Emacs
Apple TextEdit
Bare Bones TextWrangler

Om CONF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil conf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Generic Configuration File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Vad händer? Jag hoppas att allt är bra där borta. Din artikel om filändelsen .conf räddade mig. Jag höll på att göra ett stort misstag om jag raderade dessa. En vän sa till mig att jag skulle slå upp det på din sida och allt som stod där hjälpte mig mycket. Efter att ha haft flera problem med att arbeta med både Mac och Windows bestämde jag mig slutligen för att använda Linux. Även om det inte skiljer sig särskilt mycket från dem har det speciella funktioner. Vilka är några av de inställningar som jag kan ändra med CONF-filer? De exempel du nämner på konfigurationsfiler hjälpte mig också att bättre förstå deras syfte. Jag har noterat att Mac-programmet är avgiftsbelagt. Har det unika alternativ som hjälper till att göra bättre filer för tillägget? Till nästa gång!