Hemsida : Filtillägg : .config Fil

.config Fil

Filtyp Configuration File

Utvecklare N/A
Kategori Utvecklarfiler
Format Text

.CONFIG alternativnummer

En CONFIG-fil är en konfigurationsinformationsfil som används av olika applikationer. Den innehåller vanliga textparametrar som definierar inställningar eller inställningar för att bygga eller köra ett program. CONFIG-filer refereras ofta till av programvaruutvecklingsprogram för konfigurering av applikationer.

Mer information

Ett exempel CONFIG-fil är Microsofts Web.config-fil, som kan redigeras med Visual Web Developer, ett program som ingår i Microsoft Visual Studio. Den här filen innehåller XML-konfigurationsinformation som styr hur en webbplats fungerar, från enskilda sidor till en hel ASP.NET-applikation.

OBS! Eftersom CONFIG-filer lagras i vanlig text kan du visa och redigera dem med en textredigerare som Microsoft Anteckningsblock. Du bör emellertid inte redigera en CONFIG-fil utan att först veta innehållet eftersom det kan korrumpera filen och orsaka att dess associerade program inte fungerar.

Program som öppnas CONFIG filer
Windows
Microsoft Notepad
Adobe Dreamweaver
Microsoft Visual Studio
Microsoft WordPad
Macintosh
MacroMates TextMate
Adobe Dreamweaver
Apple TextEdit

Om CONFIG filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil config-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Configuration File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
God morgon! Jag läste din artikel om filändelsen .config. Jag har arbetat med olika tillägg den senaste veckan, men detta var nytt. Vi befinner oss i slutfasen av utvecklingen av vår applikation, så jag var tvungen att lära mig mer om dessa filer. Jag är glad att de lagrar inställningar och preferenser för programmet. På så sätt kan vi testa med många alternativ. Jag förstod mer om hur de fungerar tack vare ditt exempel. Själva artikeln var väl omarbetad. Man behöver inte vara expert på utvecklarfiler för att förstå den. Jag älskar det. Tack för upplysningen om att redigera en CONFIG-fil. Jag ska först undersöka vad som finns i den innan jag öppnar den. Fortsätt med det goda arbetet! Bra inlägg om detta märkliga filtillägg.