Hemsida : Filtillägg : .dbm Fil

.dbm Fil

Filtyp 1ColdFusion Server File

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Webfiler
Format Text

Vad är DBM file?

Webbsidan skrivs i DBML (Databas Markup Language), föregångaren till Adobes CFML (ColdFusion Markup Language); exekverad av en webbserver som kör ColdFusion, vilket genererar HTML som skickas till en användares dator. liknar en .ASP eller .PHP fil, men kräver att ColdFusion körs.

Mer information

DBML-språket användes av ColdFusion 5 och tidigare. Nyare versioner av ColdFusion använder förlängningen .CFM .

Program som öppnas DBM filer
Windows
Microsoft Internet Explorer
Microsoft Edge
Adobe ColdFusion Builder
Macintosh
MacroMates TextMate
Apple Safari
Adobe ColdFusion 2018
Adobe ColdFusion Builder
iOS
Apple Safari

Filtyp 2DAZ Brick Material File

Utvecklare DAZ Productions
Kategori 3D Image Files
Format XML

.DBM alternativnummer 2

Arkiv skapad av DAZ Studio, ett 3D-tecken modelleringsprogram; lagrar ett shader-mixer-nätverk som anger hur materialet är skuggat kan redigeras och förhandsgranskas med den öppna slutduken som tillhandahålls av Shader Mixer-vyen; sparat i ett XML-format.

Mer information

OBS: Välj Fönster → Flikar → Shader Mixer för att öppna Shader Mixer i DAZ Studio. Välj Arkiv → Öppna Shader ... från Shader Mixer-vyn för att öppna en DBM-fil och Arkiv → Spara Shader ... för att spara en DBM-fil.

Program som öppnas DBM filer
Windows
DAZ 3D DAZ Studio
Macintosh
DAZ 3D DAZ Studio

Om DBM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dbm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen DAZ Brick Material File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! I min kurs i digital animation studerar vi användningen av DAZ 3D och jag undrar om jag kan skapa skuggfiler. Tack för förklaringen om .dbm-tillägget! Det hjälpte mig verkligen att veta att dessa filer fanns och kunde redigeras för att lagra shaders! Jag försökte skapa och öppna en med hjälp av instruktionerna i din artikel och det var verkligen enkelt. Jag ska försöka införliva det i mitt nästa projekt! Jag läste också mer om detta tillägg och dess användning i Database Markup Language. Även om det inte är mitt område kunde jag förstå informationen. När jag läser att det här språket användes i äldre programvaror undrar jag vad som ledde till förändringen till nyare tillägg. Tack så mycket för informationen.