Hemsida : Filtillägg : .dbx Fil

.dbx Fil

Filtyp 1Outlook Express E-mail Folder

Utvecklare Microsoft
Kategori Diverse filer
Format Binary

Vad är DBX file?

En DBX-fil är en mapp som skapats av Outlook Express, ett Microsoft-e-postprogram. Den innehåller e-postmeddelanden för en viss brevlåda. DBX-filer sparas vanligtvis i användarkatalogen "Dokument och inställningar" och kan kopieras till en annan mapp för att säkerhetskopiera e-postmeddelanden.

Mer information

DBX-mappar har namn som motsvarar deras e-postbrevlåda. Exempelvis är vanliga namn Inbox.dbx, Skickade objekt.dbx, Drafts.dbx och Deleted Items.dbx. Folders.dbx lagrar huvudindexet för alla brevlådor. Om det saknas kommer Outlook Express att omregistrera brevlådorna och återskapa det.

DBX-postmappar kan importeras till Windows Mail (ingår i Windows Vista) genom att välja Arkiv → Importera → Meddelanden och sedan välja Importera post från en OE6-butikskatalog och välja den DBX-mapp du vill importera.

DBX-mappar kan importeras till Windows Live Mail (ingår i Windows 7) genom att välja Arkiv → Importera → Meddelanden → Microsoft Outlook Express 6 och hitta den lämpliga DBX-mappen.

Stellar DBX till PST Converter-programmet kan användas för att konvertera Outlook Express DBX-filer till Outlook .PST -formatet. Du kan sedan spara konverterade filer till Office 365, HTML, RTF och PDF-format.

OBS! DBX-mappar ska endast öppnas i Outlook Express eller importeras med ett annat program. Om du öppnar eller redigerar manuellt kan de bli skadade och orsaka att Outlook Express inte fungerar korrekt.

Program som öppnas DBX filer
Windows
Microsoft Mail
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express
Microsoft Windows Live Mail
Remo Recover Outlook Express
OE-Mail Recovery
Stellar DBX to PST Converter
Macintosh
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express

Filtyp 2AutoCAD Database Extension File

Utvecklare Autodesk
Kategori Pluginfiler
Format Binary

.DBX alternativnummer 2

Extensionsfil som används av AutoCAD, en CAD-applikation för konstruktion och design; innehåller anpassad information som används för att läsa och skriva ritningsinformation skrivet med Autodesks ObjectDBX API, vilket gör det möjligt för utvecklare att programmera tillgång till teckenkomponenter.

Mer information

Tredjepartsutvecklare kan läsa .DWG filer genom att skapa DBX-tillägg. Exempelvis buntar vissa versioner av Adobe Acrobat flera DBX-filer för att läsa Autodesk CAD-ritningar.

Program som öppnas DBX filer
Windows
Autodesk AutoCAD
Macintosh
Autodesk AutoCAD

Filtyp 3Dropbox Encrypted Database File

Utvecklare Dropbox
Kategori Database Files
Format N/A

.DBX alternativnummer 3

En DBX-fil innehåller en krypterad databas som används av Dropbox, en online-filhotell. Den lagrar krypterad information om en användares Dropbox i .SQLITE rekordformat. DBX-filer kan innehålla nyligen ändrade filer, den lokala sökvägen till en Dropbox-mapp och användarens e-postadress.

Mer information

DBX-filer används av Dropbox för att lagra olika typer av data och liknar .DB databasfiler men är krypterade. Namnet på filen anger vilken typ av information som finns i filen, till exempel filecache.dbx, notifications.dbx, photo.dbx eller config.dbx.

DBX-filer lagras i olika mappar i Dropbox installations kataloger. Config.dbx är lagrad på följande platser:

Windows XP: C: \ Documents and Settings \% USERNAME% \ Programdata \ Dropbox \ C: \ Documents and Settings \% USERNAME% \ Lokala inställningar \ Application Data \ Dropbox \

Windows Vista, 7, 8, 8.1 och 10: C: \ Användare \% USERNAME% \ AppData \ Local \ Dropbox \ C: \ Användare \% USERNAME% \ AppData \ Roaming \ Dropbox \

MacOS: /Users/$USER/.dropbox /

Linux: /home/$USER/.dropbox /

Program som öppnas DBX filer
Linux
Dropbox

Om DBX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dbx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Dropbox Encrypted Database File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, min vän. Idag var jag tvungen att arbeta med AutoCAD. Vår professor delade några filer med oss och de hade alla olika tillägg. Jag var verkligen förvirrad och ville lära mig vad som gör att de var olika. Kort därefter hittade jag din artikel om filtillägget .dbx. Det är intressant att få reda på att den fungerar med mer än 20 tillägg. För att vara ärlig blev jag förvånad när jag läste att de innehåller information för att läsa och skriva ritningsdata. Har du en länk som visar hur utvecklare använder dem? Det skulle vara till stor hjälp eftersom vi inte fick några instruktioner om hur man använder dem. Eftersom artikeln senast uppdaterades för ett tag sedan, har du någon mer information om den? Tack!