Hemsida : Filtillägg : .dra Fil

.dra Fil

Filtyp 1Nuance Dragon Voice Recording File

Utvecklare Nuance Communications
Kategori Audio Files
Format Binary

Vad är DRA file?

Ljudfil sparad av Dragon, ett program som används för att generera textdokument från röstinspelningar. lagrar ljudet som det dikterades av användaren; sparas så att programvarans genererade text kan korrigeras senare om den inte matchar dikteringen.

Mer information

Dragon använder taligenkänningsteknik för att översätta talad ljuddata till textdokument.

Program som öppnas DRA filer

Filtyp 2Dolphin PartMaster Drawing File

Utvecklare Dolphin Cad Cam
Kategori CAD-filer
Format Binary

.DRA alternativnummer 2

Fil skapad av Dolphin PartMaster, en CAD / CAM applikationssats som används för att designa och tillverka komponenter; innehåller numeriska kontrollanvisningar för styrning av ett verktygsmaskiner, t.ex. en borr, under produktion.

Mer information

Programmet Dolphin PartMaster CAD används för att designa den del som sedan skickas till PartMaster CAM-programmet för att generera verktygsbanor och deras koordinater.

OBS: PartMaster innehåller faktiskt flera program i mjukvarupaket för att komplettera mönster och generera verktygsbanor.

Program som öppnas DRA filer
Windows
Dolphin
Dolphin Cad Cam PartMaster
Linux
Dolphin
Macintosh
Dolphin

Filtyp 3OrCAD Drawing File

Utvecklare Cadence Design Systems
Kategori CAD-filer
Format N/A

.DRA alternativnummer 3

CAD-ritning skapad av PCB Editor, en applikation för tryckt kretskort (PCB) som ingår i OrCAD PCB Designer-programvaran. lagrar schematiskt för en ritad PCB, som specificerar layouten för kretskomponenter.

Mer information

DRA-filer kan ses med ett gratis program som heter Allegro Free Physical Viewer.

Program som öppnas DRA filer

Filtyp 4Scriptor Script File

Utvecklare Write Brothers
Kategori Sidlayout-filer
Format N/A

.DRA alternativnummer 4

En DRA-fil är en skriptfil skapad av Scriptor, en skärmskrivningsapplikation populär på 1980-talet och 1990-talet. Den innehåller text formaterad i ett manus, som inkluderar scen-, skådespelare- och propnotationer.

Mer information

Scriptor används för att formatera text som sparats i ett dokument, till exempel en .DOC eller .DOCX fil, i skärmformat. Formateringen inkluderar scen-, karaktär-, stöt- och fotograferingsplatsorganisation. Formateringen inkluderar också den procentandel av manuskriptet som en scen tar upp.

Efter formatering av ett dokument i Scriptor konverteras dokumentet till en DRA-fil. Det enda programmet som kan öppna DRA-filen är Scriptor. Programmet kan dock inte redigera DRA-filen, bara öppna den. Tyvärr, eftersom Scriptor inte längre är utvecklad, finns det många DRA-skriptfiler som är väsentligen "låsta" för alltid.

Program som öppnas DRA filer
Windows
Scriptor

Om DRA filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil dra-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Scriptor Script File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.