Hemsida : Filtillägg : .doc Fil

.doc Fil

Filtyp 1Microsoft Word Document

Utvecklare Microsoft
Kategori Textfiler
Format Binary

Vad är DOC file?

En DOC-fil är ett ordbehandlingsdokument som skapats av Microsoft Word, eller ett annat ordbehandlingsprogram, som OpenOffice Writer eller Apple Pages. Det kan innehålla formaterad text, bilder, tabeller, diagram, diagram, sidformatering och utskriftsinställningar.

Mer information

DOC-fil öppnad i Microsoft Word 2016

DOC-filer används för att skapa en mängd olika dokument inklusive brev, CV, uppsatser och inbjudan. När du skapar ett dokument i Word kan du välja att spara det i DOC-filformatet. Programmet skapar då en DOC-fil för att lagra innehållet i dokumentet, vilket kan stängas och öppnas igen för vidare redigering. När du är redo att redigera din DOC-fil kan du skriva ut den eller spara den som en annan fil som .PDF eller .DOT .

DOC-filen utsågs som Microsoft Words primära format 1983. DOC-filer sparades i samma format fram till Word 97 när en annan version av binärformatet infördes och användes av Microsoft Word 97 till 2003. I 2006 ersattes DOC-filformatet med .DOCX filformat med utgåvan av Microsoft Word 2007. DOCX-filer lagrar dokument i OpenXML-format.

Word är det mest populära ordbehandlingsprogrammet i världen. Den levereras med varje utgåva av Microsoft Office-paketet och används i hemmet, akademin och näringslivet.

Allmänning DOC filnamn

Document1.doc - Standardfilnamnet som Microsoft Word ger till nya dokument före Word 2007 (Word 2007 använder Document1.docx som standard).

Program som öppnas DOC filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Google Drive
Nuance OmniPage
Apache OpenOffice
LibreOffice
Adobe Illustrator
ACD Systems Canvas
Microsoft WordPad
CorelDRAW
Microsoft Works
SoftMaker Office
Microsoft Excel
Microsoft Word
Linux
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
SoftMaker Office
Calibre
Cool Reader
IDM UltraEdit
Calligra Suite
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Google Drive for Android
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
Microsoft Word for Android
SoftMaker Office TextMaker Mobile
Infraware Polaris Office for Android
Cool Reader
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Adobe Acrobat
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Adobe Illustrator
Apple TextEdit
Microsoft Word for Mac
Microsoft Excel for Mac
Adobe InDesign
Calibre
Crick Software Clicker
Nuance OmniPage Pro X
Apple Pages
Seavus iMindQ
iOS
Google Drive for iOS
Apple Pages for iOS
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS
Microsoft Word for iOS

Filtyp 2WordPad Document

Utvecklare Microsoft
Kategori Textfiler
Format N/A

.DOC alternativnummer 2

Textdokument skapat med Microsoft WordPad (medföljer Microsoft Windows)

Program som öppnas DOC filer
Windows
Microsoft WordPad
SoftMaker Office
Microsoft Word
Linux
SoftMaker Office
Macintosh
Microsoft Word for Mac

Skillnaden mellan DOC och DOCX

DOC-formatet

Microsoft Word började använda DOC-filformatet för mer än 30 år sedan när den första Word-versionen släpptes för MS-DOS. Filformatet var en proprietär filtyp för Microsoft och stöddes endast av MS Word. 

På 1990-talet och i början av 2000-talet fanns det andra konkurrerande produkter som kunde arbeta med DOC-filer, även om de flesta av Words formateringar inte stöddes av andra typer av ordbehandlare. 

År 2008 släppte Microsoft en uppdaterad version av DOC-formatet som kunde användas i andra program med några funktionella begränsningar.

Microsoft Office Open XML (DOCX)

Redan i början av 2000-talet fick Microsoft konkurrens från Open Office, som är en gratis svit med öppen källkod och en egen ordbehandlingsversion som kallas Open Document Format (ODF). 

Konkurrensen ledde till att Microsoft utvecklade en ännu bredare öppen standard som gav upphov till DOCX-filformatet tillsammans med motsvarigheter som PPTX för PowerPoint-presentationer och XLSX för kalkylblad.

Viktiga skillnader mellan de två MS Word-filformaten

Den största skillnaden mellan de två filformaten är att i DOC sparas dokumentet i en binär fil som innehåller all relaterad formatering och andra relevanta data, medan en DOCX-fil faktiskt är en zip-fil med alla XML-filer som är associerade med dokumentet. 

Detta innebär att du kan ersätta DOCX-tillägget i filen med .ZIP och ändå öppna dokumentet med alla zip-komprimeringsprogram.

Bästa konverterarna från DOC till PDF

  1. PDFelement

PDFelement är den bästa omvandlaren av Word Doc till PDF offline. Den ger dig full kontroll över dina PDF-filer. Med den här omvandlaren för Word Doc till PDF offline kan du skapa PDF-filer av hög kvalitet med bibehållen originalformatering. Dessutom kan du använda dess kraftfulla PDF-redigeringsverktyg för att enkelt redigera PDF-text, bilder och andra element. Den har en OCR-funktion som gör att du enkelt kan redigera skannade PDF-filer. Med PDFelement kan du enkelt konvertera PDF-filer och förenkla ditt arbete.

  1. Adobe Acrobat DC

Adobe Acrobat DC är ett utmärkt program som omvandlar DOCX till PDF offline och Adobe är en toppleverantör. Det här programmet har alla verktyg du behöver för att skapa och ändra PDF-filer. Denna Doc till PDF-omvandlare betraktas allmänt som en branschstandard, vilket gör att du kan lägga mindre tid på onödigt arbete och mer tid på att få projekten avslutade när du väl har bekantat dig med dess kraftfulla funktioner. Den konverterar dokumentet med bibehållande av den ursprungliga layouten så att du inte behöver slösa tid på att göra justeringar.

  1. Nitro

Nitro är en Doc till PDF-konverterare offline och är ett av de ledande alternativen till Adobe Acrobat. Den tillhandahåller PDF-produktivitetsverktyg och elektroniska signaturer via en webbläsarbaserad tjänst. Nitro låter dig behålla dina layouter, typsnitt och bilder, allt kommer att vara kvar där det fanns i originalfilerna. Du kan också omvandla e-postbilagor och media till PDF-filer och arkivera dem. Den kan konvertera flera filer samtidigt och stavningskontrollen främjar professionalism.

Om DOC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil doc-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen WordPad Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar. Tack för posten om .doc-filtillägget. Det fanns några fakta som fick mig att stanna kvar och läsa igenom hela artikeln. Den första är hur det är möjligt att ha 2 associationer. Det är ju helt galet. De flesta människor är bekanta med DOC-filer, jag själv medräknad. Ändå är en del av min forskning ägnad åt filens utformning. Det var intressant att se att alla utskriftsinställningar lagras här. Jag har sett att andra program använder ett särskilt format för att arkivera alla dessa instruktioner. Eftersom Word är mycket populärt är det rimligt att tro att Microsoft utvecklat dem på detta sätt. Finns det någon synlig skillnad mellan ett dokument som sparas i DOC- och DOCX-formaten? Jag har hört vissa personer säga ja och andra säga nej. Tack!