Hemsida : Filtillägg : .doc Fil

.doc Fil

Filtyp 1Microsoft Word Document

Utvecklare Microsoft
Kategori Textfiler
Format Binary

Vad är DOC file?

En DOC-fil är ett ordbehandlingsdokument som skapats av Microsoft Word, eller ett annat ordbehandlingsprogram, som OpenOffice Writer eller Apple Pages. Det kan innehålla formaterad text, bilder, tabeller, diagram, diagram, sidformatering och utskriftsinställningar.

Mer information

DOC-fil öppnad i Microsoft Word 2016

DOC-filer används för att skapa en mängd olika dokument inklusive brev, CV, uppsatser och inbjudan. När du skapar ett dokument i Word kan du välja att spara det i DOC-filformatet. Programmet skapar då en DOC-fil för att lagra innehållet i dokumentet, vilket kan stängas och öppnas igen för vidare redigering. När du är redo att redigera din DOC-fil kan du skriva ut den eller spara den som en annan fil som .PDF eller .DOT .

DOC-filen utsågs som Microsoft Words primära format 1983. DOC-filer sparades i samma format fram till Word 97 när en annan version av binärformatet infördes och användes av Microsoft Word 97 till 2003. I 2006 ersattes DOC-filformatet med .DOCX filformat med utgåvan av Microsoft Word 2007. DOCX-filer lagrar dokument i OpenXML-format.

Word är det mest populära ordbehandlingsprogrammet i världen. Den levereras med varje utgåva av Microsoft Office-paketet och används i hemmet, akademin och näringslivet.

Allmänning DOC filnamn

Document1.doc - Standardfilnamnet som Microsoft Word ger till nya dokument före Word 2007 (Word 2007 använder Document1.docx som standard).

Program som öppnas DOC filer
Windows
Kingsoft WPS Office
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Google Drive
Nuance OmniPage
Apache OpenOffice
LibreOffice
Adobe Illustrator
ACD Systems Canvas
Microsoft WordPad
CorelDRAW
Microsoft Works
SoftMaker Office
Microsoft Excel
Microsoft Word
Linux
Adobe Acrobat
AbiSource AbiWord
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
SoftMaker Office
Calibre
Cool Reader
IDM UltraEdit
Calligra Suite
Android
Kingsoft WPS Office for Android
Google Drive for Android
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
Microsoft Word for Android
SoftMaker Office TextMaker Mobile
Infraware Polaris Office for Android
Cool Reader
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Adobe Acrobat
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Adobe Illustrator
Apple TextEdit
Microsoft Word for Mac
Microsoft Excel for Mac
Adobe InDesign
Calibre
Crick Software Clicker
Nuance OmniPage Pro X
Apple Pages
Seavus iMindQ
iOS
Google Drive for iOS
Apple Pages for iOS
Seavus iMindQ
MobiSystems OfficeSuite Pro
Infraware Polaris Office for iOS
Microsoft Word for iOS

Filtyp 2WordPad Document

Utvecklare Microsoft
Kategori Textfiler
Format N/A

.DOC alternativnummer 2

Textdokument skapat med Microsoft WordPad (medföljer Microsoft Windows)

Program som öppnas DOC filer
Windows
Microsoft WordPad
SoftMaker Office
Microsoft Word
Linux
SoftMaker Office
Macintosh
Microsoft Word for Mac

Hur man öppnar DOC-filer på PC

Det finns så många lösningar för att öppna DOC-filer på en dator: i vissa fall är dessa program redan installerade i det befintliga operativsystemet. Annars kan de laddas ner gratis. När det gäller Microsoft Word, programmet som ursprungligen kan generera denna typ av fil, är det absolut nödvändigt att prenumerera på Office 365-tjänsten eller köpa en licens för programmet för att använda den. 

TextEdit (macOS)

macOS har ett förinstallerat program "standard" som kan hantera DOC-filer. det heter TextEdit och det är dokumentredigeraren för Apples operativsystem, som bland sina funktioner har möjlighet att visa, redigera och hantera filer DOC-filer.

Att använda TextEdit är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att ringa programmet från Mac-applikationsmappen, vänta några sekunder tills programvarugränssnittet laddas helt och välj slutligen objektet Öppna i Arkiv-menyn längst upp till vänster. Välj nu sökvägen där dokumentet som ska öppnas med hjälp av Finder-skärmen och dubbelklicka på filen.

Precis som redan sett i WordPad är TextEdit-gränssnittet mycket minimalt och låter dig göra grundläggande ändringar av dokumentet. Även om det finns objekt som bara kan hanteras av Word eller andra specifika program (t.ex. inbäddade makron eller videor), kanske de inte visas korrekt i programvaran.

Du kan öppna DOC-filer med TextEdit även utan att starta programmet direkt. Identifiera det dokument du vill öppna i Finder, högerklicka på dess ikon, välj alternativet Öppna med från den föreslagna snabbmenyn och välj Textredigera i listan över program som visas på skärmen.

Sidor (macOS)

Ett annat gratis alternativ som du kan använda, om du har en Mac, är programmet Pages. Det är en verklig textredigerare som enbart utvecklats för enheter med MacOS-operativsystemet (och iOS) och finns helt gratis i Apple Store.

För att ladda ner sidor är allt du behöver göra att öppna App Store genom att klicka på ikonen i form av A intill fältet Dock, skriva ordet "sidor" i sökfältet längst upp till höger och identifiera ikonen för programmet bland de föreslagna resultaten. Vid den här tiden klickar du på Get-knappen under ovannämnda ikon, ange, om det behövs, autentiseringsuppgifterna för ditt Apple-ID i det föreslagna fönstret och tryck sedan på knappen Installera appen för att ladda ner sidor på din Mac.

När nedladdningen är klar, återkallar du programmet från mappen Mac-applikationer eller genom att söka efter dess namn via Launchpad, klicka på Arkiv-menyn i det övre vänstra fältet, välj Öppna objekt och välj dokumentet med Finder-panelen. tänker ändra.

Som du kan se med en gång är Pages ett ganska komplett ordbehandlingsprogram, som står som ett alternativ till Microsoft Word. Den har medel-avancerade redigeringsfunktioner, som låter dig interagera även med element som inte stöds av TextEdit.

Om DOC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil doc-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen WordPad Document, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar. Tack för posten om .doc-filtillägget. Det fanns några fakta som fick mig att stanna kvar och läsa igenom hela artikeln. Den första är hur det är möjligt att ha 2 associationer. Det är ju helt galet. De flesta människor är bekanta med DOC-filer, jag själv medräknad. Ändå är en del av min forskning ägnad åt filens utformning. Det var intressant att se att alla utskriftsinställningar lagras här. Jag har sett att andra program använder ett särskilt format för att arkivera alla dessa instruktioner. Eftersom Word är mycket populärt är det rimligt att tro att Microsoft utvecklat dem på detta sätt. Finns det någon synlig skillnad mellan ett dokument som sparas i DOC- och DOCX-formaten? Jag har hört vissa personer säga ja och andra säga nej. Tack!