Hemsida : Filtillägg : .ics Fil

.ics Fil

Filtyp 1Calendar File

Utvecklare N/A
Kategori Diverse filer
Format Text

Vad är ICS file?

En ICS-fil är en kalenderfil som sparas i ett universellt kalenderformat som används av flera e-post- och kalenderprogram, inklusive Microsoft Outlook, Google Kalender och Apple Kalender. Formatet gör det möjligt för användare att publicera och dela kalenderinformation på webben och över e-post. ICS-filer används ofta för att skicka mötesförfrågningar till andra användare, som kan importera händelserna till sina egna kalendrar.

Mer information

Kalenderfiler sparas i ett vanligt textformat. De innehåller information som titel, sammanfattning, starttid och sluttid för kalenderhändelsen. Kalenderformatet stöder även händelseuppdateringar och avbokningar.

Du kan snabbt konvertera din ICS-fil till andra populära filformat, till exempel .CSV , .PDF , .XLSX och .HTML med Webbprogrammet för ICS File Converter.

OBS! Apple Kalender var tidigare känd som Apple iCal, men ändrades 2012 med utgåvan av OS X Mountain Lion.

Program som öppnas ICS filer
Windows
Microsoft Outlook
Microsoft Works
Linux
Mozilla Lightning
Horde Kronolith
Claws Mail
Macintosh
Microsoft Outlook
Apple Calendar
WEB
Google Calendar
ICS File Converter

Filtyp 2IC Recorder Sound File

Utvecklare Sony
Kategori Audio Files
Format Binary

.ICS alternativnummer 2

Ljudfil skapad av en Sony IC-inspelare (t.ex. Sony ICD-R100), en handhållen enhet som används för inspelning av personliga meddelanden. Enheten används vanligtvis för att lagra röst och ljud, vilket är användbart för rättsmedicin och juridiska miljöer, liksom för allmänna personliga noteringar.

Program som öppnas ICS filer
Windows
Microsoft Windows Media Player
Sony Digital Voice Player

Filtyp 3IronCAD 3D Drawing File

Utvecklare IronCAD
Kategori CAD-filer
Format N/A

.ICS alternativnummer 3

Tredimensionell modell eller scen skapad med IronCAD, ett 3D CAD-program. Formatet kan innehålla en eller flera 3D-objekt med färger, texturer, ljuseffekter och animeringsdata.

Mer information

OBS! ICS-filer öppnas oftasts automatiskt med ett kalenderprogram som MS Outlook på grund av iCalendars filassociation. För att istället öppna ICS-filer i IronCAD kan du behöva högerklicka på filen, välja "Öppna med..." och sedan välja IronCAD som program.

Program som öppnas ICS filer
Windows
IronCAD

Skapa en anpassad kalenderfil (.ics)

Det finns flera sätt att skapa ICS-filer i olika program och onlinetjänster, men i det här exemplet tar vi upp de två mest populära:

Outlook (Windows)

Metoden varierar något beroende på vilken version av Outlook du använder, men den grundläggande processen är följande:

 1. Börja med att skapa ett möte i Outlook genom att gå till panelen Kalender och välja "Nytt möte".
 2. Ange evenemangets titel, plats, datum och klockslag för start och slut, tidszon och annan information som du vill inkludera och klicka sedan på Spara.
 3. När den nya utnämningen är markerad klickar du på menyn Arkiv och sedan på Spara som.
 4. I dialogrutan "Spara som" navigerar du till den önskade mappen, ger den ett filnamn, ser till att "Kalenderformat (*.ics)" är valt som filtyp och klickar på knappen Spara.

iCal/Kalender (Mac)

Det är mycket enklare att skapa ICS-filer i den Mac-baserade appen Kalender:

 1. Börja med att dubbelklicka på datumet i fråga.
 2. Ange all information om evenemanget i popup-fönstret (titel, plats, tid(er) osv.) och klicka någonstans utanför popup-fönstret för att spara informationen.
 3. Dra och släpp sedan helt enkelt den nyskapade händelsen till skrivbordet för att automatiskt skapa ICS-filen.

Så här använder du iCal ICS-filer med Google Kalender

 1. Gå till Mallinställningar och se till att iCal-funktionen är aktiverad och spara inställningarna.
 2. Klicka på iCal-ikonen i evenemangslistan eller på sidan för registrering av ett enskilt evenemang för att ladda ner ICS-filen.
 3. Logga in på Google Kalender.
 4. Till höger, där det står Andra Kalendrar, klickar du på pil-ikonen och väljer Importera Kalender.
 5. Klicka Välj Fil och bläddra till den nedladdade ICS-filen och öppna den. Kontrollera sedan att du har valt rätt kalender (baserat på ditt användarkonto) och klicka på Importera.
 6. Evenemanget kommer nu att visas i kalendern baserat på start- och slutdatum för evenemanget.

Hur du felsöker ICS-filer när datumen är ogiltiga

Om datumen är 1 januari 1970 är det troligt att PHP inte kan se skillnad på ett amerikanskt och ett europeiskt datumformat. Ett exempel på ett potentiellt tvetydigt datum är den 8 juli. Detta kan formateras som 7/8 (USA) eller 8-7 (Europa). Observera bindestrecket.

Ett exempel på ett ogiltigt datum är 22/7. PHP tolkar snedstrecket som att det är ett amerikanskt datum, men det finns ingen 22:a månad. Om ett bindestreck eller en punkt används tolkar PHP datumet som europeiskt.

Du kan se till att datumen fungerar korrekt genom att välja ett datumformat som PHP kan särskilja.

Om ICS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ics-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen IronCAD 3D Drawing File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar författare! Jag kom förbi för att berätta hur tacksam jag är för ditt inlägg om .ics-filer. Jag hade ingen aning om att dessa var flerfaldigt associerade. Jag var förvirrad i en sekund eftersom jag inte ville öppna dem med ett program som inte kan använda dess innehåll. Nyligen skickade en vän mig en sådan här fil. Så när jag började läsa att appen Kalender använde dem var jag som vad???? Jag läste dock nedan att de är för IronCAD. Som ingenjörsstudent har det blivit ett grundläggande verktyg att konstruera 3D-modeller. Jag gillar att det här filtillägget innehåller andra alternativ som texturer och ljuseffekter. Tack för upplysningen om hur man öppnar dem med IronCAD. Annars skulle kalenderprogrammet ha försökt exekvera det lol. Vad är priset för det kompletta programmet? Jag använder det fortfarande på Free Trial och jag är rädd att det kan vara för dyrt. Tack igen!