Hemsida : Filtillägg : .ini Fil

.ini Fil

Filtyp 1Windows Initialization File

Utvecklare N/A
Kategori Inställningsfiler
Format Text

Vad är INI file?

En INI-fil är en konfigurationsfil som används av Windows-program för att initiera programinställningarna. Den innehåller sektioner för inställningar och inställningar (avgränsad av en sträng i kvadrat parentes) med varje sektion som innehåller en eller flera namn- och värdeparametrar.

Mer information

INI-filer kan redigeras med en vanlig textredigerare, men bör normalt inte redigeras eller ändras av vanliga användare. INI-filer ersattes delvis av registerdatabasen i Windows 95. Senare har de också ersatts av XML-filer.

Allmänning INI filnamn

desktop.ini - En dold fil i Windows-mappar som sparar visningsalternativ för den specifika mappen. Den här filen kan ange en bild som används för mappikonen samt utseendealternativ för filer i mappen. Det kan ignoreras, men om du tar bort filen desktop.ini kan Windows skapa en ny. Mac OS X .DS_STORE files har samma syfte.

Program som öppnas INI filer
Windows
Microsoft Windows
Microsoft Notepad
Richardson EditRocket
Microsoft WordPad
SoftMaker Office
Microsoft Word
Linux
Richardson EditRocket
SoftMaker Office
Macintosh
Richardson EditRocket
Parallels Desktop for Mac

Filtyp 2Symbian OS Configuration File

Utvecklare N/A
Kategori Inställningsfiler
Format N/A

.INI alternativnummer 2

Konfigurationsfil som lagrar inställningar och användarinställningar för Symbian-operativsystemet och installerade applikationer. liknande INI-filer som används av Windows och bör normalt inte öppnas manuellt.

Mer information

OBS! Symbian INI-filer kan redigeras med en textredigerare för att ändra specifika inställningar. Om du ändrar INI-filen kan det dock hända att operativsystemet eller andra program inte fungerar korrekt. Var därför säker på att säkerhetskopiera filen och bara redigera filen om du vet exakt vad du vill lägga till eller ändra.

Program som öppnas INI filer

Filtyp 3Gravis UltraSound Bank Setup File

Utvecklare N/A
Kategori Inställningsfiler
Format N/A

.INI alternativnummer 3

Innehåller inställningar för en Gravis UltraSound ljudbank ( .FFF file) samt patchfiler som används av Gravis ljudkort.

Program som öppnas INI filer
Windows
FMJ-Software Awave Studio
Gravis GIPC (Gravis to InterWave Patch Converter)

Filtyp 4Finale Preferences File

Utvecklare MakeMusic
Kategori Data filer
Format Text

.INI alternativnummer 4

Fil skapad av Finale, ett musiknotationsprogram; innehåller Finale programinställningar för att anpassa arbetsmiljön; Inställningarna inkluderar dialogrutor, menyinställningar och typsnittstyp; förinställd i Finale men kan redigeras antingen via dialogrutan Inställningar eller manuellt.

Mer information

INI-filer är uppdelade i 9 sektioner: [Inställningar] [MIDI] [Extensions] [Preferences] [Färger] [Chromatic Spelling Tables] [Paletter] [Snabbtangenter] [Kataloger]

Program som öppnas INI filer
Windows
MakeMusic Finale
Macintosh
MakeMusic Finale

Om INI filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ini-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Finale Preferences File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Jag ville bara tacka för posten om .ini-filtillägget. Min dator kontrollerades nyligen av några killar. De berättade för mig att de var tvungna att lösa en del saker med initialiseringsfilerna. För att vara ärlig hade jag ingen aning om vad de pratade om förrän jag läste på INI-filerna. Din förklaring gick rakt på sak. Vilka är några av konsekvenserna när någon bestämmer sig för att redigera eller ändra dem? Jag antar att någon form av systemkrasch inträffar, men vem vet. Visar XML-filerna andra förbättringar jämfört med INI-filerna? Det är intressant hur Windows automatiskt genererar en ny desktop.ini-fil när den raderas. Operativa system har utvecklats så mycket på så kort tid. Fortsätt med det goda arbetet!