Hemsida : Filtillägg : .json Fil

.json Fil

Filtyp JavaScript Object Notation File

Utvecklare N/A
Kategori Webfiler
Format Text

.JSON alternativnummer

En JSON-fil är en fil som lagrar enkla datastrukturer och objekt i JavaScript Object Notation (JSON) -format, vilket är ett standardformat för datautbyte. Den används främst för att överföra data mellan en webbapplikation och en server. JSON-filer är lätta, textbaserade, läsbara och kan redigeras med hjälp av en textredigerare.

Mer information

JSON-formatet var ursprungligen baserat på en delmängd av JavaScript, men anses vara ett språkoberoende format, som stöds av många olika programmerings API. JSON används vanligtvis i Ajax webbprogrammering. Det blir allt populärare som ett alternativ till XML.

Medan många applikationer använder JSON för datautbyte, kan de inte spara ".json" -filer på hårddisken eftersom dataöverföringen sker mellan Internetansluten datorer. Men vissa applikationer gör det möjligt för användare att spara ".json" -filer. Ett exempel är Google+, som använder JSON-filer för att spara Profildata. Efter att du loggat in kan du välja sidan "Datafrigörande" och välj "Hämta dina profildata".

Mozilla Firefox sparar bokmärken med JSON-filer. Filerna sparas i Firefox-användarprofilkatalogen i en mapp som heter bookmarkbackups. Du kan också göra manuella säkerhetskopior av Firefox-bokmärken och importera dem till en annan kopia av Firefox. För att importera, öppna bokmärket Bibliotek, klicka på import / export-knappen i översta fältet, välj Återställ → Välj fil ... och välj sedan din JSON-backupfil.

Program som öppnas JSON filer
Windows
GNU Emacs
Mozilla Firefox
Microsoft WordPad
Notepad++
Altova XMLSpy
TatukGIS Viewer
GDevelop
Linux
GNU Emacs
Mozilla Firefox
Vim
Pico
GDevelop
Macintosh
MacVim
GNU Emacs
Mozilla Firefox
Apple TextEdit
Bare Bones TextWrangler
GDevelop

En JSON-fil identifierar uppsättningar objekt, nycklar och värden med hjälp av JSON-skriptspråket, baserat på JavaScript och "universellt" integrerat i de applikationer som det är kompatibelt med.

Hur man öppnar JSON-filer på Android

När det gäller Android finns det flera appar som låter dig öppna JSON-filer med den mest lämpliga formateringen till källkoden i dem. Bland dessa föreslår jag att du litar på JSON Viewer. Denna applikation, tillgänglig gratis i Play Store, gör att du kan se innehållet i en JSON-fil i ett par kranar och dela den efter objekten i den (men utan att på något sätt ändra strukturen).

När du har laddat ner appen startar du den från enhetens låda (skärmen med listan över alla appar som är installerade på din enhet) och trycker på mappknappen för att öppna en fil som sparats på enheten (för att komma åt tillgängliga mappar, svep från vänster till centrum) eller på världsknappen för att öppna en JSON-fil som är tillgänglig på webben.

Alternativt kan du öppna en JSON-fil från appen genom vilken du har fått den (t.ex. e-postmeddelandet) och välja att visa den genom JSON Viewer med hjälp av panelen som föreslås av Android.

När du väl har öppnat filen ser du listan över objekten (med deras underfält och värden) som anges i koden; genom att trycka länge på de olika objekten kan du komma åt ytterligare alternativ. Visa objektet i textformat, visa eller kopiera objekt, tangenter och värden eller kopiera hela nyckel-värdepar.

Hur man öppnar JSON-filer på iOS

Även när det gäller iOS-operativsystemet saknas därför inte JSON-tittare på iPhone och iPad. Personligen rekommenderar jag dig att ge en chans till Jayson, en JSON-filläsare tillgänglig gratis i App Store, som låter dig öppna JSON-filer genom att dela dem enligt objekten i dem, vilket ger en tydlig och ordnad bild av innehållet i källkoden.

Efter nedladdning av appen startar du den genom att trycka på ikonen som läggs till på enhetens startskärm, klicka sedan på Bläddra-knappen (den mappformade, längst ned till höger) och sedan på Välj objekt för att komma åt mapparna som är tillgängliga i den använda enheten.

Alternativt kan du förhandsgranska filen genom att klicka på dess ikon i appen du fick den från (till exempel Mail), klicka sedan på delningsikonen (rutan med uppåtpilen) och välj Kopiera till Jayson från menyn.

Efter några ögonblick bör du se de objekt, data och värden som utgör den öppna filen. Genom att trycka på ett objekt kan du komma åt de nycklar (och eventuellt värden) som det innehåller; genom att trycka länge på en nyckel eller ett värde har du möjlighet att kopiera dess innehåll till system Urklipp. Genom att klicka på [TXT] -ikonen kan du dessutom visa textinnehållet i den tidigare öppnade JSON-filen.

Om JSON filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil json-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen JavaScript Object Notation File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Efter att ha läst .json-artikeln har jag tänkt mig att de är meddelanden mellan datorer. Jag har aldrig frågat mig själv hur information lagras och överförs mellan ett program och en server, så det var uppfriskande att få reda på det. Det verkar på ett sätt som om .json-filer alltid är på väg runt men aldrig lagras på en specifik plats om inte ett specifikt användningsområde anges (t.ex. Google+-profiler eller Firefox-backuper). För att öppna en .json-fil är den vanliga Microsoft Notepad och informationen dök upp som en vanlig textfil. Jag anser att .json-filer är ett perfekt exempel på hur vissa tillägg kan ha olika användningsområden beroende på dess slutliga syfte.