Programvara : Florian Rival : GDevelop

GDevelop

Version
3
Plattforms
Licens Open Source
Kategori Programming

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Bygg spel med scener, objekt och händelser
  • Definiera logiken i ditt spel med händelser
  • Ändra visuellt nivåer
  • Lägg till olika objekt
  • Kom igång med användbar dokumentation

GDevelop är en öppen plattformsplattform som används för att skapa 2D-spel utan någon programmeringskunskap. Du kan skapa spel för en mängd olika plattformar som Windows, OS X, Android, IOS och webben. Programmet var ursprungligen namnet Game Develop by creator av Florian Rival men ändras sedan till GDevelop.

GDevelop låter dig bygga spel med scener, objekt och händelser. Programmets scenredigerare gör det möjligt att visuellt redigera dina nivåer och stöder flera lag för att skapa parallaxeffekter. Du kan sedan lägga till olika objekt som sprites med flera animeringar, textobjekt, anpassade former, dynamiska ljus och skuggor och 3D-lådor och tillämpa beteenden på dem. GDevelop ger också händelser för att bestämma logiken för ditt spel genom att definiera villkoren och åtgärderna för sekvenser.

När du bygger ditt spel kan du förhandsgranska dina framsteg för att uppleva spel. När du är klar med skapandet kan du exportera det som ett webb-, mobil- eller inbyggt operativsystemspel. GDevelop ger också en riklig mängd resurser som hjälper dig att komma igång och acklimatiseras till sin miljö.

GDevelop är ett gratis verktyg som är utformat för alla typer av användare att skapa spel för skojs skull eller till försäljning utan någon programmeringskunskap. Applikationen är dock inte avsedd för avancerade programmerare och bör inte förväxlas med fler professionella spelutvecklingsapp. Om du letar efter ett spelverktyg som Stencyl eller Construct 2, är GDevelop ett bra alternativ.

Uppdaterad: 25 april 2016

▶ Primär filtillägg

.gdg – GDevelop Project File

▶ Andra filtillägg används GDevelop 3

Stödda filtyper
.GIF Graphical Interchange Format File
.JSON JavaScript Object Notation File
.GDG.AUTOSAVE GDevelop Project Autosave File
.PNG Portable Network Graphic
.XGDW GDevelop Extension File
Ytterligare relaterade filformat