Hemsida : Filtillägg : .kmz Fil

.kmz Fil

Filtyp Google Earth Placemark File

Utvecklare Google
Kategori GIS Files
Format Zip

.KMZ alternativnummer

En KMZ-fil är en fil som lagrar kartplatser som kan ses i Google Earth, ett globalt kartprogram. Den innehåller platsmärken som kan innehålla ett anpassat namn och platsens bredd- och längdkoordinater.  KMZ-filer ger en fågelperspektiv över platser i hela USA och andra delar av världen.

Mer information

KMZ-filen öppnas i Google Earth 7

KMZ-filer kan också innehålla begränsad 3D-modelldata som exporteras från Google Sketchup (som .SKP fil) eller från ArchiCAD. Modellen kan placeras på kartan på en viss plats för att ge en uppfattning om hur byggnaden kommer att se ut i det området.

KMZ-filer är zippade .KML filer, vilket gör dem enklare att distribuera och dela med flera användare.

Du kan öppna en KMZ-fil i Google Maps genom att spara KMZ-filen till en online-plats och sedan skriva URL-adressen i sökrutan Google Maps. Om din fil är värd på http://mywebsite.com/myfile.kmz skriver du till exempel URL-adressen i sökrutan och den visas i Google Maps.

Alternativt kan du visa din KMZ filen i Google Maps, kan du själv konstruera webbadressen genom att prefixa den med http://maps.google.com/maps?q=. Därför skriver du den följande webbadressen i din webbläsare med samma URL ovanifrån:

Ссылка

Program som öppnas KMZ filer
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Blender
Blue Marble Geographics Global Mapper
Trimble SketchUp
Google Earth
Mobile Atlas Creator
Linux
Adobe Acrobat
Blender
Google Earth
Mobile Atlas Creator
Android
Google Earth for Android
Macintosh
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Blender
Trimble SketchUp
Google Earth
Mobile Atlas Creator
WEB
Google Maps

Om KMZ filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil kmz-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Google Earth Placemark File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Bra förklaring om .kmz-filer. Det verkar vara ett bra sätt att hålla reda på vissa platser för turer eller andra typer av resor. Jag bestämde mig för att ladda ner Google Earth Pro för att prova dem och utforska deras möjligheter. Efter att ha exporterat några platser till min dator som .kmz försökte jag ändra filtillägget till .zip för att försöka avkomprimera det som nämns i din artikel. Jag blev positivt överraskad över att det fungerade och kunde se andra .kml-filer med olika platser. När jag importerade .kmz-filerna till Google Earth Pro kunde jag på samma sätt se mina sparade platser och deras information. Tack än en gång för allt.