Hemsida : Filtillägg : .lua Fil

.lua Fil

Filtyp Lua Source File

Utvecklare N/A
Kategori Utvecklarfiler
Format Text

.LUA alternativnummer

En LUA-fil är en källkodsfil som skrivs i Lua, ett lätt programmeringsspråk som är utformat för att utöka applikationer. Den kan sammanställas i ett program med hjälp av en ANSI C-kompilator.

Mer information

LUA-filer kan användas för att anpassa vissa program, till exempel World of Warcraft och Dawn of War-videospel. Dessutom använder programmet Angry Birds Mac OS (nu upphört) LUA-filer för spelnivåer. Dessa filer är dock sammanställda LUA-filer och sparas inte i vanlig text. Adobe använder Lua för att programmera Lightroom användargränssnitt.

OBS: "Lua" kommer från det portugisiska ordet för månen.

Program som öppnas LUA filer
Windows
GNU Emacs
Notepad++
Sublime Text
Blizzard World of Warcraft
Addon Studio for World of Warcraft
Linux
GNU Emacs
Vim
Sublime Text
Macintosh
MacroMates TextMate
GNU Emacs
Sublime Text
Blizzard World of Warcraft
Blizzard World of Warcraft Interface AddOn Kit

Om LUA filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil lua-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Lua Source File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag har börjat lära mig att koda med Lua på grund av dess lätta storlek och möjligheter att utveckla ytterligare funktioner för program. Eftersom jag använder Microsoft Visual Studio Code undrade jag varför mina filer sparas med detta specifika formattillägg. Tack så mycket för förklaringen och informationen om det! Jag tyckte att din artikel var bra för allmänheten och blev chockad över att många program kan användas för att visualisera den här typen av format. Att veta att till och med World of Warcraft använder .lua-filer för att generera anpassningsalternativen gjorde att jag kände mig spänd på att lära mig mer om dem. Tack!