Programvara : Blizzard : Blizzard World of Warcraft

Blizzard World of Warcraft

Version
Legion
Plattforms
Licens Commercial
Kategori Gaming

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • MMORPG-stil online-spel med miljontals abonnenter
  • Löpande utveckling och utsläpp av nytt expansionsinnehåll
  • Helt pluggbart och anpassningsbart användargränssnitt
  • Stöd för PvP, PvE, RP och RPPvP lägen
  • Stöd för stort användar community
  • 24/7 Blizzard stöd tillgängligt

World of Warcraft, vanligtvis förkortad "WoW", är ett populärt multiplayer online rollspel (MMORPG). Det är utvecklat av Blizzard Entertainment och har över sju miljoner abonnenter världen över. WoW äger rum i den virtuella världen av Azeroth. Spelare skapar en eller flera avatarer och komplett uppdrag medan de interagerar med andra spelare i världen. WoW är tillgängligt för både Mac- och Windows-plattformar och kräver att användarna betalar en återkommande månadsavgift.

WoW tillhandahåller olika genrer av spel, inklusive spelare mot miljö (PvE), spelare mot spelare (PvP) och rollspel (RP). I PvE-spel kan spelarna söka individuellt eller delta i raider där de samarbetar för att besegra fängelsehålor. PvP-läget ger konkurrenskraftigt spel mot andra spelare i arenakampor. I rollspel spelar spelarna och pratar som om de var i en virtuell värld som en fantasikonst. I WoW har spelarna möjlighet att skapa och anpassa avatarer eftersom de får erfarenhet av spelet. Varje avatar har en fraktion (Alliance eller Horde), kön (man eller kvinna), klass, tävling, två primära yrken och en klass talangspecifikation. Genom att utföra uppdrag kan spelare tjäna objekt och redskap som utrusta sina tecken för högre spelinnehåll.

Blizzard ger kontinuerligt stöd och nytt innehåll för WoW-community. Från och med juni 2017 har Blizzard släppt sex expansionspaket: The Burning Crusade (BC), Lich King's Wrath (WOTLK), Cataclysm, Pandaria Mists (MOP), Warlords of Draenor (WOD) och Legion. Varje expansionspaket låter spelarna utforska nytt spelinnehåll och uppgradera sina tecken till en ny nivå maximalt. Blizzard ger även regelbundna uppdateringar för spelbalansering och buggfixar.

Om du gillar MMORPGs har du troligtvis redan spelat World of Warcraft. Det är den mest anmälda MMORPG i världen och har en mångsidig, dedikerad grupp av spelare. Olika WoW-webbplatser ger spelanalys ("theorycraft"), samt anpassade användargränssnitt som kan berika spelupplevelsen. Dessa funktioner bland annat gör World of Warcraft till en av premiär MMORPG-serierna.

Uppdaterad: 20 juni 2017

▶ Primär filtillägg

.mpq – Blizzard Mo'PaQ File

▶ Andra filtillägg används Blizzard World of Warcraft Legion

Stödda filtyper
.ADT World of Warcraft Map File
.MFIL Blizzard Software Update File
.TOC World of Warcraft Add-on Table of Contents File
.BLP Blizzard Texture File
.WDB Blizzard World of Warcraft Database File
.M2 World or Warcraft Model Object
.WMO World of Warcraft World Map Object
.TFIL Blizzard Software Update File
.WTF World of Warcraft Text File
.LUA Lua Source File
Ytterligare relaterade filformat
.WOWPROJ AddOn Studio Project File