Hemsida : Filtillägg : .md Fil

.md Fil

Filtyp 1Markdown Documentation File

Utvecklare John Gruber
Kategori Utvecklarfiler
Format Text

Vad är MD file?

En MD-fil är en textfil skapad med en av flera möjliga dialekter av Markdown-språket. Den sparas i vanligt textformat, men innehåller inline-textsymboler som definierar hur man formaterar texten (t.ex. fetstil, indragningar, rubriker, tabellformatering). MD-filer är utformade för att skapa en enkel textdokumentation som enkelt kan konverteras till HTML.

Mer information

MD-fil öppnas i Microsoft Anteckningsblock

MD-filer är inte bara användbara för HTML-dokumentationssystem utan även för källkodversionskontroll. Detta beror på att filerna kan jämföras med historiska revisioner i läsbar text (medan ett binärt format inte lätt kan jämföras). Projekt skapade med GitHub, ett populärt kontrollsystem för onlineversion, använder ofta en fil med namnet README.md, som innehåller readme för projektet.

John Gruber, utvecklaren av Markdown, har skapat ett Perl-program för konvertera Markdown till HTML. Programmet, kallat "Markdown", finns på webbplatsen för Daring Fireball.

OBS: Markdown-filer använde också filtillägget .MARKDOWN .

Program som öppnas MD filer
Windows
gVim
GNU Emacs
Microsoft WordPad
SoftMaker Office
Linux
GNU Emacs
SoftMaker Office
Vim
Daring Fireball Markdown
Macintosh
MacroMates TextMate
MacVim
GNU Emacs
Apple TextEdit
WEB
GitHub

Filtyp 2Machine Description File

Utvecklare N/A
Kategori Utvecklarfiler
Format Text

.MD alternativnummer 2

Programmeringsfil som innehåller ett instruktionsmönster för varje instruktion som målmaskinen stöder; refererad av GNU Compiler Collection (GCC), vanligtvis används för att sammanställa program på Unix-system.

Program som öppnas MD filer
Windows
gVim
GNU Emacs
Linux
GNU Emacs
Vi
Vim
Macintosh
MacroMates TextMate
GNU Emacs

Filtyp 3SEGA Mega Drive ROM

Utvecklare N/A
Kategori Spelfiler
Format Binary

.MD alternativnummer 3

Spel ROM som används av emuleringsprogram för SEGA Mega Drive, en äldre spelkonsol (kallad SEGA Genesis in North America); lagrar innehållet i en spelpatron används för att köra äldre spel på datorn.

Mer information

OBS! SBWin kan användas för att konvertera MD-filer till .BIN SEGA-spel ROM-formatet, som kan spelas av många olika SEGA Master Drive / Genesis emulatorer.

Program som öppnas MD filer
Windows
SBWin

Filtyp 4MDCD Compressed Archive

Utvecklare N/A
Kategori Komprimerade filer
Format N/A

.MD alternativnummer 4

Fil eller grupp av filer komprimerade med hjälp av MDCD-komprimering

Program som öppnas MD filer
Windows
mdcd10.arc

Filtyp 5Moneydance Financial Data File

Utvecklare Reilly Technologies
Kategori Data filer
Format N/A

.MD alternativnummer 5

Datafil som sparas av Moneydance, ett program för personlig ekonomi som liknar Intuit Quicken eller Microsoft Money; lagrar bankkonton, transaktioner, budgetar, aktieportföljer och annan information.

Mer information

Moneydance stöder Mac, Windows, Linux, OS / 2, Solaris och Unix-plattformar.

Program som öppnas MD filer

Filtyp 6Sharkport Saved Game File

Utvecklare Sharkport
Kategori Spelfiler
Format Binary

.MD alternativnummer 6

Fil skapad av Sharkport, ett tillbehör till PlayStation 2; innehåller ett PS2-sparat spel skapat av Sharkport-enheten; används för att kopiera sparade spel till datorn och dela dem med andra spelare; kan konverteras till andra sparade spelformat, till exempel .PSU , med hjälp av PS2 Save Builder.

Mer information

OBS! Sharkport använder nu nu .PS2 förlängningen för sparade spel.

Program som öppnas MD filer

Om MD filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil md-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Sharkport Saved Game File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Markdown-språket är ett ämne som jag är mycket intresserad av och jag är glad att jag snubblade över din artikel. Det är bra att det finns .md-filer för att korrekt formatera detta språk och göra det möjligt att exportera det till andra användarvänliga utdata, t.ex. HTML. Det är fantastiskt att det kan användas för att jämföra data manuellt på grund av att man använder läsbar text mot binärt format. Jag har tidigare redigerat mina .md-filer med MacVim eftersom det fungerar perfekt och har ett vänligare gränssnitt än TextEdit. Tack också för all annan information om andra användningsområden för .md-filer. Hälsningar