Hemsida : Filtillägg : .markdown Fil

.markdown Fil

Filtyp Markdown Documentation File

Utvecklare John Gruber
Kategori Utvecklarfiler
Format Binary

.MARKDOWN alternativnummer

En MARKDOWN-fil är en textfil skapad med en av flera möjliga dialekter av Markdown-språket. Den använder enkel textformatering men innehåller inline-textsymboler som anger hur man formaterar texten (t.ex. * fetstil * för fet text eller andra markeringar för kursiv, indryckning, rubriker etc.). MARKDOWN-filer är utformade för att skriva dokumentation i vanlig text som enkelt kan konverteras till HTML.

Mer information

MARKDOWN-fil öppnas i Microsoft Anteckningsblock

Förutom HTML-dokumentationssystem är Markdown-filer också användbara med källkodsversionsstyrsystem. Detta beror på att textfilerna lätt kan granskas i vanlig text mot historiska revisioner. Projekt skapade med GitHub, ett populärt kontrollsystem för onlineversion, använder ofta en fil med namnet README.markdown, som innehåller readme för källkoden.

Ett Perl-program med namnet "Markdown" är tillgängligt för att konvertera Markdown till HTML. Den kan laddas ner på webbplatsen för Daring Fireball, som underhålls av Mark Gillber, utvecklaren av Markdown.

OBS! Markdown-filer kan också använda .MD , .MARKDN och .MDOWN extensions . Men, ".markdown" och ".md" -tillägg är de mest populära.

Program som öppnas MARKDOWN filer
Windows
gVim
Microsoft Notepad
Notepad++
Calibre
Linux
Vim
Calibre
Daring Fireball Markdown
Macintosh
MacroMates TextMate
Apple TextEdit
Bare Bones TextWrangler
Calibre
WEB
GitHub

Om MARKDOWN filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil markdown-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Markdown Documentation File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.