Hemsida : Filtillägg : .odf Fil

.odf Fil

Filtyp 1OpenDocument Formula

Utvecklare Oracle
Kategori Diverse filer
Format Zip

Vad är ODF file?

En ODF-fil är ett dokument som skapats av Apache OpenOffice Math, ett program som används för att skapa matematiska formler. Den innehåller en eller flera matematiska ekvationer och kan också innehålla makron. ODF-filer är baserade på OASIS OpenDocument-standarden.

Mer information

ODF-fil öppnad i OpenOffice Math 4.1.3

ODF-filen är den huvudsakliga filtypen som används av Math för att spara ekvationer. Filen öppnas mest i Math för att skapa eller redigera formler, men kan också importeras till andra applikationer, särskilt OpenOffice-program som Calc eller Impress. När den importeras till en annan applikation fungerar ekvationen som ett objekt som kan placeras i ett forskningspapper, presentation etc.

Math låter dig skriva in formler i en ODF-fil på tre olika sätt. Du kan lägga till markering i ekvationseditorn, välj en symbol från verktygslådan "Elements" eller högerklicka på ekvationseditorn och välj en symbol i snabbmenyn. När du är klar med din ekvation kan du dela den via e-post eller exportera den som en .PDF -fil.

OBS! Apache OpenOffice var tidigare känt som OpenOffice.org.

Program som öppnas ODF filer
Windows
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Linux
Apache OpenOffice
LibreOffice
Calligra Suite
Android
Infraware Polaris Office for Android
Macintosh
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
Calligra Suite
iOS
Infraware Polaris Office for iOS

Filtyp 2Battlezone Object Definition File

Utvecklare Activision
Kategori Spelfiler
Format Text

.ODF alternativnummer 2

Spelinställningsfilen som används av Battlezone, ett 3D-spel där spelarna kämpar med futuristiska kampfordon. innehåller klartextspecifikationer för spelobjekt, som kallas "klasser" kan definiera enhetens namn, uppdragsmål, fordonsegenskaper, artificiella intelligensspelare, ljudeffektfilreferenser och andra inställningar.

Mer information

Eftersom ODF-filer sparas i ett textformat kan de öppnas och redigeras med någon textredigerare. ODF-filer lagras vanligtvis i katalogen Activision \ Battlezone \ addon. De är en av flera andra filer som innehåller en spelkarta.

OBS: Battlezone släpptes 1998.

Program som öppnas ODF filer
Windows
Activision Battlezone

Filtyp 3Open Document File

Utvecklare OASIS
Kategori Data filer
Format Zip

.ODF alternativnummer 3

Generisk fil skapad med ODF-standard (Open Document Format) kan innehålla en av flera typer av öppna dokumentdata, till exempel kalkylblad, text eller presentationsdata; sparas i XML-baserat OASIS Open Document Format och stöds av flera produktivitetsprogram.

Mer information

OBS! ODF-filer ses vanligare med en viss förlängningstyp, till exempel .ODT för ordbehandlingsdokument, .ODS för kalkylblad eller .ODP för presentationer.

Program som öppnas ODF filer
Windows
Apache OpenOffice
Linux
Apache OpenOffice
odfWeave
Macintosh
Apache OpenOffice

Om ODF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil odf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Open Document File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Vad händer? Jag har läst din artikel om .odf-tillägget. Det fanns några tvivel jag hade eftersom jag inte fick någon information om det. Det första var vilka program som kunde öppna dem. Din lista var ett stort stöd för mig. Att de visar alla program för varje operativsystem är en fin detalj. Är Planamesa NeoOffice bättre? Det är det enda som är betalt och jag undrar om det låter användarna få andra funktioner. Ändå är det också viktigt att läsa att ODF-filer hjälper till att skapa matematiska formler. Bilden som du placerade in där hjälpte till att få en bättre uppfattning överlag. Att ha möjlighet att även lagra makron kommer att hjälpa mig att ha några galna ekvationer. Tack så mycket!