Hemsida : Filtillägg : .ods Fil

.ods Fil

Filtyp 1OpenDocument Spreadsheet

Utvecklare Oracle
Kategori Kalkylarkfiler
Format Zip

Vad är ODS file?

En ODS-fil är ett kalkylblad skapat av Calc-programmet som ingår i Apache OpenOffice-paketet. Den lagrar data i celler som är organiserade i rader och kolumner. ODS-filer formateras med hjälp av OASIS OpenDocument XML-baserad standard.

Mer information

Calc är ett av flera program som är tillgängliga i OpenOffice-paketet och liknar Excel-programmet tillgängligt i Microsoft Office-paketet. ODS-filen är huvudfilen som används av Calc för att spara kalkylblad på samma sätt som Excel sparar kalkylblad i filen .XLSX . Även om Microsoft Office är det mest populära arbetspaketet laddar många användare ner OpenOffice-paketet som ett gratis alternativ. Du kan visa och öppna ODS-filer på arbetsplatsen, skolan eller i hemmet.

OpenDocument-kalkylarkfiler kan öppnas och redigeras med alla OpenOffice-kompatibla program, inklusive: NeoOffice (Mac) och LibreOffice (Mac & Windows). ODS-filer kan också öppnas i Microsoft Excel och sparas som .XLS eller XLSX-filer.

OBS! Apache OpenOffice var tidigare känt som OpenOffice.org.

Program som öppnas ODS filer
Windows
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
SoftMaker Office
Microsoft Excel
Calligra Suite
Linux
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
SoftMaker Office
Calligra Suite
Macintosh
Google Drive
Apache OpenOffice
LibreOffice
Planamesa NeoOffice
LyxMac
Microsoft Excel for Mac
Calligra Suite

Filtyp 2Outlook Express 5 Mailbox

Utvecklare Microsoft
Kategori Diverse filer
Format N/A

.ODS alternativnummer 2

Mailbox eller "Message Store" för e-postmeddelanden som skapats eller sparats i Outlook Express 5; liknar en .DBX-fil som används av andra versioner av Outlook Express.

Program som öppnas ODS filer
Windows
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express
Macintosh
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express

Program för att öppna ODS-filer

Microsoft Excel (Windows / macOS)

Microsoft Excel är en lösning för att öppna en ODS-fil från din dator. Det berömda programmet för skapande och redigering av kalkylblad ingår i Microsofts Office-svit.

Om du redan har Microsoft Office installerat på din dator kan du öppna en ODS-fil genom att dubbelklicka på dess ikon. Om du har några problem, högerklicka på ODS-filen, välj Egenskaper på Windows PC och Få Info på Mac och se till att Microsoft Excel är inställt bredvid alternativet Öppna med, annars fortsätt med att välja det. Alternativt kan du högerklicka på filen och välja Öppna med> Microsoft Excel-objekt från menyn som öppnas.

Om du inte har Microsoft Office på din dator kan du köpa det från Microsoft Office-butiken eller från någon elektronisk butik. Om du vill testa dess funktioner först kan du ladda ner den kostnadsfria 30-dagars testversionen genom att aktivera Office 365 Home, en prenumerationsplan (tillgänglig som en gratis testperiod i en månad) som låter dig använda alla Microsoft Office-applikationer och njuta av andra funktioner och tjänster utan förnyelseskrav.

Om du vill ladda ner Microsoft Excel på din dator går du till Office-webbplatsen och klickar på knappen Gratis provperiod i rutan Office 365 Home. Klicka sedan på knappen Gratis provperiod i en månad och ange inloggningsinformationen för ditt Microsoft-konto. Om du inte har en ännu kan du läsa min guide om hur du skapar ett Microsoft-konto.

På den nyligen öppnade sidan klickar du på Nästa-knappen, väljer en betalningsmetod från kredit- eller bankkort, autogiro eller PayPal och anger uppgifterna, skriver sedan in din faktureringsinformation och klickar på knapparna Nästa, Spara och Prenumerera. Klicka nu på Installera-knappen två gånger i rad för att börja ladda ner Office.

När nedladdningen är klar om du har en Windows-dator, dubbelklickar du på den nedladdade filen för att starta den automatiska Office-installationen. Om du har en Mac dubbelklickar du på filen Microsoft_Office_ [version] _Installer.pkg, klickar på Fortsätt två gånger i rad och klickar på knapparna Acceptera och installera. Ange sedan lösenordet för ditt macOS-användarkonto för att starta installationen och vänta tills det har slutförts. Om du vill lära dig mer om detta ämne kan du läsa min guide om hur du laddar ner Office gratis.

När du startar Excel för första gången klickar du på Komma igång och logga in, ange dina inloggningsuppgifter för Microsoft-kontot, vänta tills den kostnadsfria testversionen aktiveras och klicka på Börja använda Excel-knappen. För att öppna en ODS-fil, klicka på flikarna Arkiv och Öppna och välj filen du vill öppna eller helt enkelt dubbelklicka på den ODS-fil du är intresserad av.

Du bör veta att genom att aktivera den kostnadsfria testversionen till Office 365 Home har du också aktiverat automatisk förnyelse (10 euro / månad). För att undvika oönskade avgifter i slutet av den kostnadsfria provperioden, gå till Office-webbplatsen, logga in med ditt konto och klicka på ditt foto i övre högra hörnet, välj sedan objektet Mitt konto, klicka på alternativet Hantera och välj Office 365 Home-objektet under alternativet Intresserade prenumerationer.

Klicka på alternativet Hantera på den nyligen öppnade sidan, välj Redigera objekt bredvid alternativet Återkommande fakturering och välj Avaktivera återkommande faktureringsobjekt och klicka sedan på Bekräfta avbokning för att stänga av den automatiska prenumerationsförnyelsen.

Om ODS filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ods-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Outlook Express 5 Mailbox, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej. Ditt inlägg om .ods-filtillägget innehöll en fantastisk förklaring. Jag kände inte till andra kalkylprogram än Excel. Calc ser intressant ut att använda också, jag ska googla mer på det. Men att lära sig mer om dess filformat var också intressant. Jag visste inte att de kunde innehålla all information organiserad i rader och kolumner. Jag skulle ha gissat att matematiska funktioner fungerade med ett annat tillägg tho. Vilka är några av skillnaderna mellan ODS-filer och XLSX? Jag gillar att OpenOffice är tillgängligt för människor som vill spara pengar. Tack för alla detaljer som finns i din artikel. Jag visste inte att tillägg kan vara plattformsoberoende. Tack så mycket, du delade verkligen viktig information för studenter som jag. Fortsätt att publicera mer!