Hemsida : Filtillägg : .pcx Fil

.pcx Fil

Filtyp Paintbrush Bitmap Image File

Utvecklare ZSoft
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.PCX alternativnummer

Rasterbildformat utvecklat av ZSoft; blev ett av de ursprungliga bitmapbildformaten för DOS / Windows-plattformen; Stödjer 24-bitars färgbilder, 8-bitars gråskala och indexerade färgbilder och 1-bitars svartvita bilder. komprimerad med användning av RLE-kodning.

Mer information

PCX-filformatet har för det mesta ersatts av nyare bildformat, men används fortfarande av vissa fax- och skanningsprogram. Flersidiga PCX-faxdokument använder filen .DCX .

Program som öppnas PCX filer
Windows
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
GIMP
Nuance OmniPage
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
Nero
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
ACD Systems ACDSee
IrfanView
IMSI DesignCAD
CADSoftTools ABViewer
Microsoft Visual Studio
Linux
Adobe Acrobat
GIMP
XnViewMP
Irrlicht
Macintosh
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
GIMP
XnViewMP
Planamesa NeoOffice
Adobe Illustrator
Adobe Photoshop Elements 2019
Corel Painter
Adobe InDesign
Nuance OmniPage Pro X
Irrlicht

Om PCX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil pcx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Paintbrush Bitmap Image File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Bra artikel om .pcx-filer. Jag uppskattar mycket förklaringen om detta filformat! Förra veckan skickade en kollega mig en gammal skannad rapport med detta tillägg och jag blev förvånad över att när jag öppnade den kände Photoshop igen den istället för mitt bildredigeringsverktyg. Som jag förstår i din artikel är detta filformat lite föråldrat. Ändå undrar jag varför vissa skannrar fortfarande exporterar sina skanningar med detta tillägg. Från vad jag läste i din artikel verkar det som om det var ett bra sätt att stödja färg- och svartvita bilder. Jag är säker på att det fanns en bra logik bakom det när det först utvecklades. Jag är ändå glad att många program fortfarande kan öppna dem! Tack så mycket för ditt stöd.