Hemsida : Filtillägg : .ppsm Fil

.ppsm Fil

Filtyp PowerPoint Open XML Macro-Enabled Slide Show

Utvecklare Microsoft
Kategori Data filer
Format Zip

.PPSM alternativnummer

En PPSM-fil är ett makroaktiverat bildspel skapat av Microsoft PowerPoint, ett program som tillåter användare att skapa bildspel och presentationer. Den innehåller en icke redigerbar samling av bilder. PPSM-filer används för att förpacka endast visa Open XML-baserade presentationer, till exempel .PPTX files, för att dela med andra.

Mer information

PPSM-fil öppnad i Microsoft PowerPoint 2016

PPSM-filer, till skillnad från .PPSX filer, innehåller makron som körs av PowerPoint. Även om en PPSX-fil innehåller inbyggda makron, kommer PowerPoint inte att exekvera dem förrän de först sparas som en PPSM-fil.

Makroer i PowerPoint fungerar på samma sätt som skript som gör att du kan automatisera repetitiva uppgifter som formatering av en bild eller skapa nya glidteman. Du kan skapa och redigera makron med Visual Basic for Applications (VBA) via fliken Visa i bandet.

PPSM-filer kan öppnas av PowerPoint 2007 eller senare eller av tidigare versioner av PowerPoint som inkluderar Open XML dokumentstöd.

Program som öppnas PPSM filer
Windows
SoftMaker Office
IMSI TurboPDF
Microsoft PowerPoint
Linux
SoftMaker Office
Android
MobiSystems OfficeSuite Pro
Macintosh
Microsoft PowerPoint for Mac
iOS
MobiSystems OfficeSuite Pro

Om PPSM filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil ppsm-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen PowerPoint Open XML Macro-Enabled Slide Show, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Tack för att du förklarar hur man öppnar .ppsm-filer med enkla program som Keynote och PowerPoint. Är de bara bildspel med aktiverade makron? Vad är fördelen med att använda den här typen av fil jämfört med vanliga .pptx-filer? Jag frågar eftersom jag nyligen stötte på en .ppsm-fil när jag städade upp min dator och blev nyfiken på hur detta format fungerar. Din förklaring var verkligen tydlig och gjorde mig nyfiken på att lära mig mer om makron i Powerpoint. Jag är säker på att andra som är lika förvirrade som jag kommer att finna denna artikel uppfriskande. Jag läste också att man kan använda Keynote för att visualisera dessa filer och det är fantastiskt! Detta tillägg verkar accepteras av de flesta programvaror för bildspel. Tack för allt!