Hemsida : Filtillägg : .res Fil

.res Fil

Filtyp 1Valve Resource File

Utvecklare Valve
Kategori Inställningsfiler
Format Text

Vad är RES file?

En RES-fil innehåller en resurslista som används av spel som utvecklats av Valve, som Half-Life 2 och Counter-Strike. Den åtföljer en .BSP multiplayer-kartfil och används för att lagra platserna för anpassat innehåll som läggs till för att förbättra kartspelet, till exempel material och texturer för spelarskinn. RES-filer sparas i vanlig text.

Mer information

RES-filer blev utbredd 1998 med frisläppandet av Half-Life, som var den första titeln från Valve Software. Filerna användes för att lagra platser av resurser i stället för resurserna själva för att minska nedladdningstiderna. När du spelar ett spel, som Half-Life, refereras RES-filen av spelet om spelaren spelar en anpassad karta och hämtar resurserna, så att de kan spelas i spelet.

Men som nedladdningshastigheter har ökat, nya resursformat har släppts och spelmotorn utvecklats har faktiska RES-filer blivit mindre vanliga. Nu är RES-filer vanligtvis inbäddade i de kartfiler de är associerade med, med hjälp av BSPZIP, ett kommandoradsverktyg. Om en karta med inbyggda resurslistor inte kan accepteras kan RES-filen användas.

Om BSP-kartan är felaktigt laddad av spelet beror det troligen på ett typsnitt i en eller flera resursvägar. Du kan använda en textredigerare för att visa och redigera RES-filen.

OBS! För att en RES-fil ska kunna identifieras av ett spel måste den placeras i mappen \ kartor med den BSP-karta den är associerad med och måste också ha samma namn som BSP-kartan .

Program som öppnas RES filer
Windows
Valve Steam
Valve Half-Life
Valve Half-Life 2
Linux
Valve Steam
Macintosh
Valve Steam

Filtyp 2C++ Complied Resource Script

Utvecklare N/A
Kategori Utvecklarfiler
Format Binary

.RES alternativnummer 2

Win32-resursfil som används vid sammanställning av ett C ++-program; innehåller resurser, till exempel bilder, markörer och versionsinformation.

Program som öppnas RES filer
Windows
Microsoft Visual Studio
Resource Hacker
ResEdit

Filtyp 3Windows Resource File

Utvecklare Embarcadero Technologies
Kategori Utvecklarfiler
Format N/A

.RES alternativnummer 3

Binärfil genereras automatiskt av Delphi programmeringsprogramvara; innehåller programmets huvudikon och versionsinformation (om det behövs) och krävs för att sammanställa ett program; kan också inkludera andra resurser som används inom applikationen, såsom bitmappar, markörer och strängtabeller.

Program som öppnas RES filer
Windows
Embarcadero Delphi
Embarcadero Technologies C++ Builder

Filtyp 4Star Wars KotOR Save Resources File

Utvecklare LucasArts
Kategori Spelfiler
Format N/A

.RES alternativnummer 4

Fil som används av Star Wars: Riddare i Gamla republiken (KotOR), ett tredje person actionspel baserat på Star Wars serien; sparas tillsammans med en .SAV sparad spelfil och innehåller ytterligare beskrivande information för spara.

Program som öppnas RES filer

Om RES filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad filen med förlängningen *. är ansvarig för res och hur man öppnar den.

Filtypen Star Wars KotOR Save Resources File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.