Hemsida : Filtillägg : .tif Fil

.tif Fil

Filtyp 1Tagged Image File

Utvecklare N/A
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

Vad är TIF file?

En TIF-fil är en bildfil som sparas i ett grafiskt format av hög kvalitet. Det används ofta för att lagra bilder med många färger, vanligtvis digitala foton, och inkluderar stöd för lager och flera sidor.

Mer information

TIFF-filer kan sparas i ett okomprimerat (förlustfritt) format eller kan innehålla .JPEG (lossy) komprimering. De kan också använda LZW förlustfri komprimering, vilket minskar TIFF-filstorleken men minskar inte bildens kvalitet. TIF är kort för "TIFF."

Se TIFF-definitionen.

Program som öppnas TIF filer
Windows
CELSYS Clip Studio Paint Pro
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
Roxio Creator
GIMP
Google Drive
Nuance OmniPage
Newera Graphics Converter Pro
XnViewMP
CyberLink PowerDirector
CyberLink PowerProducer
Nero
Adobe Illustrator
Corel PaintShop Pro
ACD Systems Canvas
Linux
Adobe Acrobat
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Blender
ImageMagick
vhf interservice Cenon
Android
Google Drive for Android
Macintosh
CELSYS Clip Studio Paint Pro
IMSI TurboCAD for Mac
Adobe Acrobat
Adobe Photoshop
GIMP
Google Drive
XnViewMP
Adobe Illustrator
Blender
JRiver Media Center
QuarkXPress
Roxio Toast
ImageMagick
Apple Preview
Adobe Flash
iOS
Google Drive for iOS
Pixelmator for iOS

Filtyp 2GeoTIFF Image

Utvecklare Adobe Systems
Kategori Raster bildfiler
Format Binary

.TIF alternativnummer 2

TIFF-kompatibel geospatial bildfil skapad i GeoTIFF-formatet; innehåller geografiska eller kartografiska data inbäddade som taggar i filen; gör det möjligt för användare att bädda in GIS-data i filen utan att avvika från formatet TIFF (Tagged Image File Format).

Mer information

Eftersom GeoTIFF-filer innehåller koordinater kan GIS-applikationer kartlägga specifika regioner i rasterbilden till koordinater med latitud och longitud.

OBS! GeoTIFF-formatet använder de utökbara funktionerna i TIFF-specifikationen för att lägga till taggad metadata till bilden.

Program som öppnas TIF filer
Windows
ESRI ArcGIS for Desktop
GDAL
ERDAS IMAGINE
Geosoft Oasis montaj
The MathWorks MATLAB
Linux
GDAL
The MathWorks MATLAB
Macintosh
GDAL
The MathWorks MATLAB

Om TIF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil tif-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen GeoTIFF Image, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej! Jag känner till filformatet .tiff men har aldrig hört talas om .tif. Men enligt artikeln skiljer de sig inte från varandra på något sätt, eftersom de båda gör det möjligt att spara bilder i förlustfri kvalitet. Vilken typ av programvara används för att skapa denna typ av fil istället för den mer vanliga .tiff-filen? Jag bestämde mig för att ta bort det extra f:et i filformatet .tiff och öppna det med Photoshop för att kontrollera om de var lika. Jag blev glatt överraskad över att programmet kunde hantera även denna typ av fil! Tack också för rekommendationerna om alla typer av bildvisare som finns tillgängliga för att visualisera detta format. Jag var inte medveten om att Google Drive också var ett alternativ för det. Hälsningar