Programvara : CELSYS : CELSYS Clip Studio Paint Pro

CELSYS Clip Studio Paint Pro

Version
1
Plattforms
Licens Commercial
Kategori Graphics

Programvaruöversikt

Huvudfunktioner

  • Stöd för JPEG, PNG, BMP, PSD, LIP-filer
  • Olika pennor, pennor och penslar
  • Raster-, vektor- och korrektionslager
  • Sidor för anpassningsbara serietidningar
  • Cel animation och lök hud display

CELSYS Clip Studio Paint Pro är ett 2D ritverktyg som används för att rita manga (japanska serietidningar och grafiska romaner), komiska illustrationer och animeringar. Programmet är utvecklat av CELSYS men distribuerat av Smith Micro och var tidigare känd som Manga Studio innan det blev Clip Studio Paint 2015. Clip Studio Paint finns som Pro och EX, med EX-versionen med fler funktioner än Pro men vid större pris.

Clip Studio Paint Pro stöder en mängd olika bildformat, inklusive JPEG, BMP, PNG, TIFF och Targa. Programmet stöder också Photoshop-dokument, IllustStudio-dokument och ComicStudio-sidfiler och har Clip Studio och Clip Studio Paint-format för att spara dina kompositioner i ett redigerbart format. Programmet är bakåtkompatibelt med Manga Studio 4 EX och 4 Debut-filer, så att du kan importera CPG- och CST-filer.

Programmet ger en mängd pennor, pennor och penslar (inklusive pensel effekter) för att skapa dina illustrationer. Den levereras med avancerade färgfunktioner som innehåller förinställda färger och möjligheten att skapa anpassade färgsatser och blanda färger. Programmet ger avancerade textfunktioner som gör att du kan justera avståndet mellan bokstäver, ord och linjer och mixa teckensnitt. Andra funktioner inkluderar raster-, vektor- och korrektionslager, en vektorverktygssats för att se vektorns mittlinje för att utjämna oroliga områden, mallar för att spara tid på projekt och komiska sidpaneler som kan anpassas för att komplettera ditt konstverk.

Clip Studio Paint Pro har en animationstidslinje för att styra visning och tidsjustering av dina animeringar. Programmet stöder cel animation, även känd som ram-för-ram-animering, för animering av tecken eller objekt. När du animerar dina scener kan du se flera celler, eller ramar, samtidigt med lökskärmen, vilket hjälper dig att bestämma hur du justerar en bild baserat på tidigare bilder i sekvensen. När du har avslutat dina animeringar kan du exportera dem som sekventiella bilder, GIF-filer eller video.

Clip Studio Paint Pro är speciellt utformad för manga, komiker och grafiska artister. Den erbjuder en mängd olika illustrationer och animationsfunktioner och stöder både raster- och vektorskikt med kraftfulla verktyg. Om du vill ta med dina berättelser och illustrationer i serietidning, är CELSYS Clip Studio Paint Pro ett bra ställe att börja.

Uppdaterad: 15 juni 2016

▶ Primär filtillägg

.clip – Clip Studio Format File

▶ Andra filtillägg används CELSYS Clip Studio Paint Pro 1

Stödda filtyper
.CPG Manga Studio Page File
.PSD Adobe Photoshop Document
.CSD Manga Studio Scene File
.CST Manga Studio Story File
.BMP Bitmap Image File
.STC Shade to Manga Studio File
.JPG JPEG Image
.TARGA Targa Graphic
.TNE Manga Studio Tone File
.TIF Tagged Image File
.PNG Portable Network Graphic
.LIP Clip Studio Paint File
Ytterligare relaterade filformat
.TIFF Tagged Image File Format
.JPEG JPEG Image