Hemsida : Filtillägg : .url Fil

.url Fil

Filtyp Internet Shortcut

Utvecklare N/A
Kategori Webfiler
Format Text

.URL alternativnummer

En URL-fil är en genvägsfil som refereras av webbläsare, till exempel Microsoft Internet Explorer (MSIE), Apple Safari och Google Chrome. Den innehåller en webbadress och kan också lagra en referens till favicon.ico-ikonen filen, som visas som ikonen för genvägsfilen.

Mer information

URL-filer öppnar en Internet-plats, till exempel en webbadress, i användarens standardwebbläsare. Vanligtvis kan genvägsläget ses genom att öppna filen i en textredigerare som Microsoft Anteckningar eller Apple TextEdit.

För att skapa en URL-fil i Windows, dra bara URL-adressen från ditt webbläsarfönster till skrivbordet . Det kommer att skapa en URL-fil som öppnar adressen när du dubbelklickar. Om du drar URL-adressen till skrivbordet på en Mac skapar den en .WEBLOC fil istället.

Här är ett exempel på data i en URL-fil: [{000214A0-0000-0000- C000-000000000046}] Prop3 = 19,2 [InternetShortcut] URL = [URL-adress] IDList =

OBS! Microsoft Windows visar inte filändelsen ".url" trots att den finns i filnamnet. Därför kommer URL-filer som sparas med Windows-webbläsare att visas med endast prefixet för filnamn.

Program som öppnas URL filer
Windows
Microsoft Notepad
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Microsoft Edge
Linux
Mozilla Firefox
Google Chrome
Android
Google Chrome
Zapek Software Engineering stuntzurl
Macintosh
Mozilla Firefox
Google Chrome
Apple Safari
Apple TextEdit
iOS
Google Chrome
Apple Safari

Om URL filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil url-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Internet Shortcut, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej författare! Vi vet alla vad en URL är, men de flesta har inte sett en fil med det ändamålet i första hand. Jag läste allt om .url-filer i din artikel. Jag är en av dessa personer, jag stötte på en på mitt skrivbord och ville snabbt veta vad den var till för. Jag hade ingen aning om att de fungerade som genväg. Jag ville inte öppna den förrän jag visste vad de var till för. Vad är syftet med dem? Är det inte enklare att bokmärka vilken webbplats som helst? För mig låter det som en gammal metod för människor som inte är bekanta med att lägga till en webbplats till sina "favoriter". Tack för att du visade hur en URL-fil ser ut, jag ville så gärna lära mig det haha. Det skulle vara intressant att veta varför Windows faktiskt inte visar tillägget tho. Fortsätt med det goda arbetet!