Hemsida : Filtillägg : .webloc Fil

.webloc Fil

Filtyp macOS Website Location

Utvecklare Apple
Kategori Webfiler
Format XML

.WEBLOC alternativnummer

En WEBLOC-fil är en webbplatsgenväg genererad av webbläsare i macOS, till exempel Apple Safari eller Google Chrome. Den innehåller webbadressen till en webbsida och skapas genom att dra webbplatsens webbadress i adressfältet i webbläsaren till skrivbordet eller en annan mapp på hårddisken. WEBLOC-filer liknar .URL filer som skapats av andra program.

Mer information

WEBLOC-filen öppnas i Apple Safari 12

WEBLOC-filer används generellt av Safari-webbläsaren, men de kan skapas och öppnas av andra webbläsare som Chrome, Firefox och Opera i MacOS. I de flesta webbläsare kan du helt enkelt dra och släppa filen i ett öppet webbläsarfönster. Du kan också dubbelklicka på filen och webbplatsen öppnas i din standardwebbläsare.

WEBLOC-filer stöds inte av Windows-versionen av Safari, som avbröts 2012. Du kan dock öppna WEBLOC filer i Windows med WeblocOpener. När en WEBLOC-fil kopieras till en Windows-dator kan den visa två filer: [filnamn] .webloc och [filnamn] ._ webloc. Båda filerna kan öppnas i en textredigerare, som kommer att avslöja URL: n som finns i filen.

Program som öppnas WEBLOC filer
Windows
Opera
Google Chrome
Mozilla SeaMonkey
WeblocOpener
Linux
Opera
Google Chrome
Mozilla SeaMonkey
Android
Google Chrome
Macintosh
Opera
Google Chrome
Apple Safari
Mozilla SeaMonkey
iOS
Google Chrome
Apple Safari
WEB
WEBLOC file opener/decoder

Om WEBLOC filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil webloc-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen macOS Website Location, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Bra förklaring om .WEBLOC-filer. Så vad jag förstår är WEBLOC-filer som att ha bokmärken direkt på skrivbordet? Vad är fördelen med att ha denna fil lagrad lokalt i stället för att bara ha den i webbläsaren? Jag försökte leka lite med denna funktion i Safari och drog några av mina mest besökta sidor till min hårddisk och filerna genererades! Alla mina andra webbläsare öppnade dem korrekt och jag kunde visualisera dem utan problem. Jag antar att det är ett perfekt sätt att lagra viktiga webbadresser om du någonsin behöver dem igen. Tack för allt!