Hemsida : Filtillägg : .vcf Fil

.vcf Fil

Filtyp vCard File

Utvecklare N/A
Kategori Data filer
Format Text and Binary

.VCF alternativnummer

En VCF-fil är ett standardfilformat för att lagra kontaktinformation för en person eller företag. Det innehåller typiskt ett namn, adress, telefonnummer, e-postadress och annan kontaktinformation. VCF-filer stöder också anpassade fält, bilder och andra typer av media.

Mer information

VCF-filer används ofta för att importera och exportera kontakter från adressböcker. De kan vara kopplade till e-postmeddelanden, vilket ger mottagaren ett enkelt sätt att importera avsändarens kontaktuppgifter.

Windows-användare kan öppna vCards med det medföljande Windows Contacts-programmet. Mac OS X-användare kan öppna vCards med det medföljande Kontakter-programmet. iPod- och iPhone-användare kan ladda vCards direkt i enhetens Applikationsapp. Android-användare kan också ladda vCards med hjälp av appen Kontakter som medföljer operativsystemet.

VCF-filer kan skapas från andra filformat. Till exempel kan .XLS eller .XLSX filer sparas som .CSV filer i Microsoft Excel och konverteras sedan till VCF-filer med enkla konverteringsprogram, till exempel CSV till vCard.

OBS: vCards är sparade i ett textformat, vilket innebär att du kan se innehållet i en textredigerare. Men de kan också innehålla ett block av binär data, som ofta används för att lagra ett foto.

Program som öppnas VCF filer
Windows
Microsoft Outlook
Nokia PC Suite
Palm Desktop
Microsoft Outlook Express
Microsoft Windows Contacts
Beiley Handy Address Book
Fonlow IT Open Contacts
vCardOrganizer
Apowersoft Phone Manager
Android
AndroLd Contacts VCF
Apowersoft Phone Manager
Macintosh
Microsoft Outlook
Microsoft Outlook Express
Apple Contacts
Microsoft Outlook 2016
vCardExplorer
WEB
FreshBooks

Vad är skillnaden mellan CSV- och vCard-formatet för kontakter?

Både CSV- och vCard-format används som ett vanligt sätt att överföra kontakter mellan program och tjänster.

Det finns dock några grundläggande skillnader mellan CSV och vCard. När du överför kontakter är det viktigt att förstå på vilket sätt dessa två vanliga format skiljer sig åt och när det är lämpligast att använda det ena eller det andra.

CSV-filer

CSV, även kallat komma- eller teckenseparerade värden, är ett relativt enkelt format som är utformat för att lagra text- och numeriska data (t.ex. kontaktnamn, telefonnummer osv.). CSV kan vara särskilt användbart vid överföring av kontakter mellan två eller flera kontaktprogram eller tjänster som annars fungerar på inkompatibla sätt. Många program har stöd för en variant av CSV-import och -export.

 • Brist på standardisering

CSV:s fördelar tar dock slut där. CSV:s största brist är bristen på standardisering. Det finns inga fastställda regler för hur kontaktuppgifter skrivs till CSV-filen av det ursprungliga programmet eller tjänsten och hur kontaktuppgifter läses av målprogrammet eller tjänsten vid import.

 • CSV stöder inte kontaktbilder

Eftersom CSV-filer endast kan lagra text och numeriska data, går icke-textuellt och icke-numeriskt innehåll, t.ex. kontaktbilder, förlorat under överföringen.

 • CSV och icke-latinska skript

Slutligen kan det uppstå ett antal problem med icke-latinska skrifter (t.ex. arabiska, asiatiska, kyrilliska, ...) och med specialtecken (t.ex. é, ö, â). Kontaktnamn som innehåller icke-latinska tecken eller specialtecken kan förvrängas lika lätt under export- som under importfasen. För att undvika textförvrängning måste du se till att både det program/tjänst som du använder för att exportera till CSV och det program/tjänst som du använder för att importera eller öppna CSV-filen är utformade för att hantera sådana icke-standardiserade skrifter (kontrollera UTF-8 och Unicode).

vCard - Standarden för elektroniska visitkort

vCard (även kallat VCF) är en standardiserad metod för att lagra och överföra kontaktuppgifter. vCard är bättre än CSV eftersom det kan lagra text- och sifferuppgifter, men även kontaktfoton och ljudklipp (t.ex. tilldelade ringsignaler). vCard-filer stöds också i stor utsträckning av e-postklienter och e-posttjänster. Därför går inga data förlorade vid överföring av kontakter via vCard-formatet.

Många program och tjänster som iCloud, Gmail, Yahoo och Outlook (2007 eller senare versioner) stöder fritt vCard-formatet för att importera och exportera kontakter. Det rekommenderas därför att använda vCard-formatet framför CSV när kontakter överförs.

Hur konverterar man VCF-filer till CSV för e-postkontakter?

vCard (.vcf) är ett allmänt använt filformat för e-postkontakter. Om du vill importera dina kontakter till en ny e-postapp som Outlook kan du behöva konvertera .vcf-filen till en fil med kommaseparerade värden (.csv) först. 

 • Navigera till mappen Kontakter i Windows File Explorer (Windows Filutforskare). Till exempel “C:\Users\UserName\Contacts”, eller “C:\Användare\DittNamn\Kontakter”.
 • Klicka på Importera.
 • I listan över filformat som visas på skärmen väljer du vCard (VCF-fil) och klickar sedan på Importera.
 • Navigera till den VCF-kontaktfil som du vill importera. Alla kontaktposter visas. Klicka på OK-knappen på varje post för att importera den. Klicka på Stäng när du är klar med importen av kontakterna.
 • Välj sedan de kontakter du vill konvertera till CSV-format eller använd CTRL-A för att välja alla. Klicka på knappen Exportera.
 • Välj CSV (Comma Separated Values) från listan över filformat som visas på skärmen. Klicka på knappen Exportera.
 • Ange ett namn för den exporterade filen och använd knappen Bläddra för att hitta en plats där du kan spara filen. Klicka på Nästa för att fortsätta.
 • Välj nu de fält som du vill exportera och klicka på Slutför.
 • Dina valda kontakter exporteras till en csv-fil.

Om VCF filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil vcf-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen vCard File, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hälsningar! Jag har precis läst igenom ditt inlägg om .vcf-filer. Jag har ett stort behov av att skapa en säkerhetskopia av alla mina kontakter i min telefon. Det här tillägget passade perfekt för vad jag letade efter. Det är märkligt att få veta att det finns format som är särskilt utformade för att lagra namn, telefonnummer och annan grundläggande information. Jag antar att det kommer att hjälpa mig mycket att också kunna placera anpassade bilder för att känna igen så många namn. En annan sak som jag lärde mig med det du skrev var att dessa kan nås på Mac med appen Conctacts. Jag är glad att veta det eftersom jag är Windows-användare och att kunna ha formatet tillgängligt på båda systemen är ett plus. Tack!