Hemsida : Filtillägg : .xltx Fil

.xltx Fil

Filtyp Excel Open XML Spreadsheet Template

Utvecklare Microsoft
Kategori Kalkylarkfiler
Format Zip

.XLTX alternativnummer

En XLTX-fil är en mall skapad av Microsoft Excel, ett program som används för att skapa kalkylblad. Den innehåller standardinställningar och layoutinformation som används för att skapa .XLSX filer. XLTX-filer kan användas för att skapa flera kalkylblad med vanlig formatering och egenskaper.

Mer information
___ kategorier_namn28 ___ Ljudfiler ______ categories_text28 ___

Kategorin Ljudfiler innehåller komprimerade och okomprimerade ljudformat, som innehåller vågformdata som kan spelas med ljuduppspelningsprogram. Denna kategori innehåller även MIDI-filer, musikaliska poäng och ljudprojektfiler, som vanligen inte innehåller ljuddata.

______ categories_name52 ___ Kalkylarkfiler ______ categories_text52 ___

Kalkylarkfiler lagrar data i celler som är organiserade i rader och kolumner. Varje cell kan innehålla en viss typ av data, t.ex. en textsträng, ett nummer eller ett datum. Celler kan också innehålla formler, som hänvisar till andra celler.

______ kategorier_namn37 ___ Videofiler ______ categories_text37 ___

Kategorin Videofiler innehåller ett brett utbud av videoformat, som använder olika codecs för att koda och komprimera videodata. Denna kategori innehåller även videoprojektfiler och videofilningsfiler, som kanske inte innehåller videodata.

______ kategorier_namn46 ___ GIS-filer ______ categories_text46 ___

GIS-kategorin (Geographic Information Systems) innehåller filer relaterade till GPS-enheter och kartläggningsprogram. Dessa filer kan innehålla kartor, sparade rutter och waypoints. Många GIS-filer sparas i öppna format, som kan överföras mellan GPS-enheter och datorsystem.

______ kategorier_namn47 ___ Databasfiler ______ categories_text47 ___

Databasfiler lagrar data i strukturerat format, organiserade i tabeller och fält. Individuella poster i en databas kallas poster. Databaser används vanligtvis för att lagra data refererade av dynamiska webbplatser.

______ kategorier_namn54 ___ Font-filer ______ categories_text54 ___

Fontfiler innehåller ett eller flera teckensnitt som kan nås av operativsystemet och applikationerna. De flesta moderna typsnitt är lagrade i antingen OpenType eller TrueType-format, som kan användas av både Macintosh och Windows-datorer.

______ kategorier_namn48 ___ Exekverbara filer ______ categories_text48 ___

Executable filer innehåller kod som körs när filen öppnas. Windows-program, Mac OS X-program, skript och makron anses alla som körbara filer. Eftersom dessa filtyper kör kod när de öppnas, bör okända körbara filer, som de som tas emot som e-postbilagor, inte öppnas.

______ kategorier_namn40 ___ 3D-bildfiler ______ categories_text40 ___

3D-bildfiler inkluderar tredimensionella modeller, 3D-animationer och 3D-projektfiler. 3D-modeller består vanligtvis av polygoner och verticies och som skapar modellens form. De kan också innehålla texturer samt belysning och skuggning.

______ kategorier_namn51 ___ Vector bildfiler ______ categories_text51 ___

Vektorgrafik består av vägar, snarare än enskilda bildpunkter. Dessa banor kan användas för att representera linjer och former inom bilden. De flesta vektorbildsformat kan också innehålla färger, gradienter och bildeffekter. Eftersom vektorgrafik lagrar bilddata som banor kan de förstoras utan att förlora kvalitet, vilket gör dem till ett bra val för logotyper och andra typer av ritningar.

______ extension_description20987 ___

En XLTX-fil är en mall skapad av Microsoft Excel, ett program som används för att skapa kalkylblad. Den innehåller standardinställningar och layoutinformation som används för att skapa .XLT filer. XLTX-filer kan användas för att skapa flera kalkylblad med vanlig formatering och egenskaper.

___XLTX-filen öppnas i Microsoft Excel 2016

XLTX-filer som är förpackade med Excel gör det möjligt att skapa dokument som lager, budgetplanerare, kalendrar och fakturor från mallar med fördefinierad formatering. Du kan också skapa egna skräddarsydda mallar för att reproducera arbetsböcker eller arbetsblad som är specifika för dina behov.

XLTX-filer lagras baserat på Open XML-filformatet som introducerades med Microsoft Office 2007. De ersatte %li_nk% files , som lagrades i ett binärt format. XLTX-filer kan öppnas av Excel 2007 eller senare, eller av tidigare versioner av Excel med Open XML-komponentsupport.

Excel är det mest använda kalkylbladsprogrammet i världen. Den levereras med varje utgåva av Microsoft Office-paketet och används i hemmet, akademin och näringslivet.

______ extension_common20987 ___ ______ product_main_features8329 ___
 • Branschstandard, allmänt använt kalkylarksprogram
 • Grundläggande och avancerad datahantering
 • Stöd för stora dataset
 • Kan importera och exportera data i många olika format
 • Komplex matematisk formel stöd
 • Avancerat stöd för VBScript-skript
______ product_text8329 ___

Skärmdump av Microsoft Excel 2016

Huvudfunktioner

Microsoft Excel är ett vanligt kalkylbladsprogram som ingår i Microsoft Office-paketet. Det ger en kraftfull funktion för att organisera, manipulera och visualisera data.

Excel-arbetsböcker divideras med flikarblad, som var och en kan redigeras oberoende. Varje kalkylblad innehåller ett tvådimensionellt rutnät av celler, som kan formateras på olika sätt. Excel innehåller grundläggande funktioner, såsom datasortering och enkel formatering, samt avancerade funktioner, såsom pivottabellrapporter och VBScript-makroskriptor. Det ger också dokumentskydd och lösenordsskydd för data i en arbetsbok. Nyare versioner av Excel sparar arbetsböcker i formatet Office Open XML (OOXML) %li_nk% , medan äldre versioner använder det proprietära %li_nk% formatet.

Excel har många verktyg som snabbt hjälper till att analysera data. Från dataimportfunktioner till automatiska sorterings-, filtrerings- och pivottabeller kan användarna ta stora externa dataset och samla analyser snabbt. Den omfattande uppsättningen matematiska funktioner ger också möjlighet att manipulera data och beräkna resultat. Excel ger tusentals onlinemallar tillgängliga för nedladdning inom användargränssnittet. Detta ger användarna många olika alternativ för formatering, formatering och matematisk beräkning, vilket gör det möjligt för dem att fokusera på data istället för omfattande tid vid presentation. Till exempel kan finansiella mallar hämtas av hemma eller företagsanvändare för att spåra inkomst, kostnader och transaktioner, samt för att automatiskt generera sammanfattande diagram. Microsoft Excel ger också rika verktyg för att visualisera data. Excel stöder enkla karttyper, såsom stapeldiagram, linjediagram, cirkeldiagram och scatter-diagram, samt mer komplexa för mer djupgående analyser. Dessa diagram kan stylas med olika visuella alternativ.

Microsoft Excel är ett bra program för dina datahanteringsbehov. Oavsett om du använder den för personliga, akademiska eller yrkesmässiga ändamål kommer du att uppskatta Excels förmåga att snabbt organisera och manipulera data för att utföra statistiska analyser och skapa visualiseringar. Dessa orsaker bland annat är vad som gör Excel till en branschstandardapplikation.

Uppdaterad: 18 september 2017

______ product_main_features8221 ___
 • Branschstandard, allmänt använt kalkylarksprogram
 • Grundläggande och avancerad datahantering
 • PivotTables för sammanfattning av data
 • Stöd för stora dataset
 • Kan importera och exportera data i många olika format
 • Komplex matematisk formel stöd
 • Avancerat stöd för VBScript-skript
 • Sparklines för att upptäcka datatrender
______ product_text8221 ___

Microsoft Excel för Mac är ett vanligt kalkylprogram som ingår i Microsoft Office-paketet. Det låter dig organisera, analysera, manipulera och visualisera data.

Excel för Mac ger arbetsböcker som delas av tabbade arbetsblad som kan redigeras oberoende. Innehållet i varje kalkylblad är ett rutnät av celler, som kan formateras på olika sätt. I Excel för Mac kan du utföra grundläggande uppgifter, till exempel sortera data och skapa enkla formler. Programmet levereras också med avancerade funktioner, som Sparklines för att upptäcka trender inom din data, VBScript-makroskription och PivotTables för att sammanfatta dina data. Excel för Mac sparar arbetsböcker i Office Open XML (OOXML) %li_nk% format, medan det fortfarande stödjer det äldre %li_nk% formatet.

Kalkylbladsprogrammet innehåller tusentals onlinemallar som är tillgängliga för nedladdning inom användargränssnitt. Detta ger användarna många olika alternativ för formatering, formatering och matematisk beräkning, vilket gör det möjligt för dem att fokusera på data istället för omfattande tid vid presentation. Till exempel kan finansiella mallar hämtas av hemma eller företagsanvändare för att spåra inkomst, kostnader och transaktioner, samt för att automatiskt generera sammanfattande diagram. Excel för Mac ger också rika verktyg för att visualisera data som stapeldiagram, linjediagram, cirkeldiagram och scatter-diagram, samt mer komplexa för mer djupgående analys.

Excel för Mac är en Bra program för att hantera dina data. Det tillhandahåller avancerade dataanalys och analysverktyg och är ett branschstandard kalkylprogram. Microsoft Excel för Mac är ett utmärkt val för att organisera, analysera, manipulera och visualisera dina data.

Uppdaterad: 11 november 2015

___
Program som öppnas XLTX filer
Windows
SoftMaker Office
Microsoft Excel
IMSI TurboPDF
Linux
SoftMaker Office
Android
SoftMaker Office PlanMaker Mobile
Macintosh
Microsoft Excel for Mac

Om XLTX filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xltx-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen Excel Open XML Spreadsheet Template, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej, min vän. Det fanns ingen bättre tidpunkt för att hitta din artikel. Jag läste om hur filändelsen .xltx fungerar. Efter att ha sett att det fungerade med Excel-programmet hade jag frågan om vad som skiljer dem från XLSX-filer. Detta var en av de saker som togs upp i ditt inlägg. Programmets förmåga att spara mallarna i ett annat format är häpnadsväckande. Det är intressant hur dessa filer kan hjälpa till att skapa gemensamma dokument. Detta kommer att hjälpa mig att utveckla en del av de saker du räknade upp, till exempel kalendrar eller budgetplanerare. Jag är säker på att många användare inte ens kommer att märka dem, men jag var nyfiken på att upptäcka allt på. När de ändrades till XLTX, gjordes då några ändringar jämfört med de gamla XLT-filerna förutom det binära formatet? Tack!