Hemsida : Filtillägg : .xsd Fil

.xsd Fil

Filtyp XML Schema Definition

Utvecklare N/A
Kategori Utvecklarfiler
Format XML

.XSD alternativnummer

En XSD-fil är en fil som används för att definiera vilka element och attribut som kan visas i ett XML-dokument. Det definierar också förhållandet mellan elementen och vilka data som kan lagras i dem. XSD-filer skrivs i W3C XML Schema-språket.

Mer information

XSD-fil öppen i Microsoft XML Notepad 2007

XSD-filer lagrar innehållet som text i XML-format, vilket innebär att filerna kan öppnas och ses av någon textredigerare och många andra program. Om du vill redigera en XSD-fil, bör du använda en XML-editor, t.ex. Microsoft XML Notepad, Bare Bones BBEdit eller SyncRO Soft oXygen XML Editor.

OBS: XSD-filer kan användas som ett alternativ till dokumenttypdefinition ( .DTD ) -filer för att definiera XML-scheman.

Program som öppnas XSD filer
Windows
Microsoft Notepad
Progress Stylus Studio
Microsoft Visual Studio
Microsoft XML Notepad
Altova XMLSpy
SyncRO Soft oXygen XML Editor
Liquid Technologies Liquid XML Studio
Adobe ColdFusion Builder
Linux
SyncRO Soft oXygen XML Editor
Macintosh
Bare Bones BBEdit
SyncRO Soft oXygen XML Editor
JAPISoft EditiX
Adobe ColdFusion Builder

Om XSD filer

Vårt mål är att hjälpa dig att förstå vad en fil xsd-tillägget är och hur man öppnar den.

Filtypen XML Schema Definition, beskrivningar av program för Mac, Windows, Linux, Android och iOS som är listade på den här sidan, undersöktes individuellt och verifierades av OppnaInfo-kommandot. Vi strävar efter 100% noggrannhet och publicerar bara information om de filformat som vi testat och testat.


Senaste kommentarerna

Anonym:
Hej broder! Jag läste allt om .xsd-filtillägget i ditt inlägg. Jag gillar att läsa om hur dessa filer hjälper till att bestämma vad som visas i ett XML-dokument. Jag hade aldrig sett denna typ av "stöd" mellan filer haha. Eftersom jag länge har använt W3C XML Schema-språket var detta inte så svårt att förstå. Dessutom var bilden som publicerades där till stor hjälp för mig. Jag hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig om det inte hade varit för den. Många användare behöver läsa den del där du säger att textredigerare kan öppna dem, men inte alla kan redigera dem. Att visa vilka av dem som nämns på listan som kan redigera skulle vara en stor fördel. Men det är ett ganska gediget arbete! Tack för det!