Hem > V > Vem Startades Youtube?

Vem startades YouTube?

2005 Youtube grundas – se det allra första klippet här. I februari 2005 startas en sida där vem som helst kan ladda upp ett videoklipp. Youtubes grundare är Chad Hurley, Jawed Karim och Steve Chen, som alla har jobbat på PayPal.

Läs mer

Related

Hur marknadsför man kanaler på YouTube?

Länka din kanal på så många ställen som möjligt. Om du vill visa din närvaro på YouTube och länka till din kanal på din webbplats kan vi hjälpa dig. Låt andra distribuera åt dig.

Vilket år köpte Google YouTube?

Youtubeklippet, med två av videotjänstens grundare, laddades upp 9 oktober 2006. Det var då Google betalade 12 miljarder kronor för att svälja företaget som inte ens hade hunnit fylla två år. Varför skapade man YouTube? Från allra första början så var det hela enbart ett amatörprojekt som inleddes 2005. Då så erbjöd man människor att lägga ut egna klipp på sig själva. De var tre personer som lade grunden för Youtube, dessa heter Chad Hurley, Steve Chen och Jawad Karim. De var alla tidigare anställda på företaget PayPal.

Med detta i åtanke, vilken är världens längsta youtube video?

NrVideons namnMiljarder visningar
1.Baby Shark Dance9,8
2.Despacito7,6
3.Johny Johny Yes Papa6,0
4.Shape of You5,5
Vem har mest prenumeranter på YouTube i Sverige?
RankKanalnamnPrenumeranter
1.Therese Lindgren1 050 000
2.Familjen Lundell1 000 000
3.IJustWantToBeCool945 000
4.IJustWantToBeCool2714 000

Related

Får man använda filmer från YouTube?

Svar. Det finns ingen rätt att göra kopior av andras verk. Så länge materialet är öppet på nätet är det tillåtet att länka.

Följaktligen, hur mycket pengar kan man tjäna på youtube?

Som ägare till en Youtube-kanal kan du tjäna mellan fem kronor och fyrtio kronor per 1000 visningar. Hur mycket du faktiskt får beror på ämnet för dina videos och den typ av interaktion du får från besökaren när det gäller annonserna. Vad köptes YouTube för? Youtube växte enormt fort och redan i november 2006 köptes Youtube av Google för 1,65 miljarder dollar. Youtube ägs fortfarande av Google idag.

Följaktligen, hur lång tid tar det att se allt på youtube?

Det kan ta allt från några minuter till flera timmar. Om det verkar som uppladdningen har fastnat eller om det tar lång tid kan det bero på: Filtyp och storlek: Videons filtyp och videoformat ändrar dess storlek. Om du vill att uppladdningen ska gå snabbare kan du koda dina videor i ett av dessa rekommenderade format. Med detta i åtanke, varför måste man logga in på youtube? Du kan interagera med dina favoritkanaler och -artister. När du är inloggad kan du kommentera på videor och inlägg för att tala om vad du tycker om videon, ställa frågor och ta kontakt med andra fans. Dessutom kan du vara med och göra YouTube bättre för alla genom att använda verktyg som Rapportera och Blockera.

Folk frågar också vad kostar det att titta på youtube?

YouTube är gratis att använda och det kostar inget att titta på klippen, men det finns en premiumversion av YouTube som kräver ett betalt abonnemang. YouTube Premium ger mer innehåll och fler möjligheter än vanliga YouTube. Abonnemanget kostar 119 kronor i månaden.

By Dumah Boehme

Similar articles

Är YouTube gratis? :: Hur betalar man film på YouTube?
Användbara länkar