4 knep för att redigera bilder på Instagram


Instagrams filter ger bilderna ett nytt liv, men det är inte lätt att använda dem fullt ut. Här är några tips och tricks

Varje bild som läggs upp på Instagram är ett krig för att få en like (ett litet hjärta) från andra användare. Antalet bilder som läggs upp varje minut är så stort att det är svårt att sticka ut från mängden.

Det är inte alltid så att en fin bild av ett landskap, kanske modifierad med hjälp av ett fotoredigeringsprogram, leder till omedelbar framgång. För att ta steget till nästa nivå måste du veta hur du använder Instagrams filter på ett perfekt sätt. Den sociala plattformen erbjuder användarna ett fyrtiotal filter som ger bilderna liv. De är det verkliga knepet för att få fler likes. Men även Instagram-filter döljer hemligheter som bara proffs känner till. Här är några knep för att använda Instagramfilter för att få ut det mesta av dina bilder.

Välj det bästa filtret för ditt foto

En av hemligheterna bakom Instagrams framgång är filtren för att ändra färgtonerna. Men dessa färgförändringar gör inte alltid att fotot du tar tar ett kvantumsprång. Tvärtom. I vissa fall är bilder utan filter mycket mer framgångsrika. Därför jämför vi originalbilden med den modifierade bilden när vi ska bestämma vilket filter vi ska använda på bilden. Om vi inte är övertygade av filtret kan vi också publicera bilden utan filter.


Ändra intensiteten på filtret

Ett Instagram-trick som få känner till är möjligheten att ändra intensiteten på filtret. Om den färgvariation som filtret har ställt in är för stark kan den minskas. När du har valt filter trycker du bara på filterikonen igen för att komma till en ny sektion där du kan ändra färgintensiteten.


Hantera filter

Statistik över användarnas användning av filter har visat att de filter som finns högst upp i den lista som skapats av Instagram är de mest framgångsrika. Men det är inte allt. Det finns en hel rad filter som användarna inte känner till. Instagram har över 40 filter, men i appen visas 25-30 av dem. Alla andra är dolda och det är användaren som måste aktivera dem. Du kan hantera dina Instagram-filter genom att öppna filtersektionen i appen. När du tar ett foto och Instagram visar filtren måste du gå till det sista filtret i sekvensen och ikonen Hantera visas där. När du går in i det här avsnittet ser du alla filter som Instagram har skapat, även okända filter som "Toaster", "1977" och "Kelvin".

Ändra parametrarna för ett foto

Institutionen tillåter också att användare ändrar enskilda parametrar för en bild. Vi talar om ljusstyrka, kontrast eller färg. Det är mycket enkelt att ändra värdena för dessa parametrar: när du har valt ett filter klickar du på knappen Redigera i det nedre högra hörnet. Detta öppnar en uppsättning inställningar (Justera, Ljusstyrka, Kontrast, Textur, Färg, Mättnad) som gör att du kan ändra bilden på bästa möjliga sätt.

Lämna en kommentar