WhatsApp, ny gräns för videolängd: vad ändras

#


WhatsApp ökar den maximala längden på videor som läggs upp i staten till 30 sekunder. Här är vad som förändras för användarna

Fas 2 börjar också för WhatsApp. Meddelandeappen har under spärrtiden infört en del nya funktioner i applikationen, från den nya gränsen för antalet deltagare i videosamtal, som ökat från fyra till åtta, till begränsningen av vidarebefordran av meddelanden. Mer eller mindre viktiga ändringar som har lämnat ett outplånligt märke på programmet. När det gäller andra verktyg som infördes under pandemins mest akuta fas håller WhatsApp långsamt på att gå tillbaka.

Ett exempel är 15-sekundersgränsen för videor som läggs upp i Stories-sektionen. Denna begränsning infördes för att inte överbelasta linjen under spärrtiden och för att alla ska kunna använda WhatsApp på rätt sätt. Begränsningen skulle ursprungligen införas över hela världen, men till slut infördes den bara i Indien, där många lägger upp videor i Stories. Nu kommer nyheten att WhatsApp har beslutat att ta bort denna gräns: från version 2.20.166 beta av WhatsApp för Android kan du återigen publicera videor med en längd på 30 sekunder.

WhatsApp, video i staten: här är den nya maximala längden

Trettio sekunder. Detta är den nya gränsen som WhatsApp har infört för videor som läggs upp i statussektionen, där användarna kan lägga upp videor och bilder från sitt dagliga liv som raderas efter 24 timmar. I princip en kopia av Instagram Stories till meddelandeappen. För låsningen hade den maximala längden för videor minskats till 15 sekunder, men nu är utvecklarna redo att öka den igen till 30 sekunder. Nyheten, som alltid, har föregripits av killarna på WaBetaInfo, som alltid är mycket informerade om nyheter om WhatsApp.

Den nya gränsen finns i version 2.20.166 av WhatsApp beta för Android och kommer långsamt att släppas för alla. Uppdateringen kommer främst att påverka indiska användare.


WhatsApp, andra begränsningar som införts i låsning

WhatsApp backar tillbaka när det gäller begränsningen av videons varaktighet, men kommer inte att göra detsamma för alla nya funktioner som införts under den senaste tiden. Om någon hoppades på en lättnad av den stränga blockering som införts för att begränsa vidarebefordran av meddelanden som anses vara "falska nyheter" kommer de att bli besvikna. Utvecklarna är mycket nöjda med effekten av det nya verktyget, som har minskat vidarebefordringen av falska nyheter med mer än 70 % på kort tid. Kriget mot falska nyheter har börjat och kommer att fortsätta under de kommande månaderna.


Lämna en kommentar