Allt en webbplats kan göra för ett varumärke


Skapa en företagswebbplats för att uppnå flera mål för ett varumärke: hur du bäst använder den för att utveckla ditt företag

Varje märke som vill bygga upp sin närvaro på nätet i den digitala tidsåldern kan inte göra annat än att skapa en webbplats som är skräddarsydd för företagets behov och krav. Webbplatsen måste utformas så att företaget kan uppnå sina mål, som inte är begränsade till att göra sig känt på webben.

Förutom att förbättra varumärkets synlighet kan företagets webbplats utformas för att uppnå andra resultat, t.ex. öka antalet kontakter som är intresserade av varumärket och som kan bli nya kunder, eller öka antalet besök i den fysiska butiken för att öka konverteringen. Detta innebär att skapa en anpassad webbplats med olika egenskaper beroende på vilken typ av mål som ska uppnås från tid till annan. Att skapa och ändra en webbplats kräver specifika färdigheter och ett team av experter, som Italiaonlines tjänst med Nuova offerta siti: en modulär produkt som gör att du kan anpassa din företagswebbplats efter de resultat du vill ha.

Hur man använder en webbplats för att förbättra synligheten

När syftet med ditt företags marknadsföringsstrategi är att förbättra synligheten för ditt varumärke och de produkter eller tjänster du erbjuder, måste du utforma och bygga din webbplats på ett sådant sätt att du stärker de aspekter som gör att den är igenkännbar och befäster dess närvaro på nätet. Detta innebär att man måste fokusera på personalisering genom grafiska och visuella element, genom att använda foton, videor, glidare och avancerade fotogallerier för att förbättra varumärkesidentitet och varumärkesimage.

Märkesrykte är också en viktig aspekt som kan förbättras genom att införa ett område på webbplatsen som är reserverat för kunder eller potentiella kunder som genom att registrera sig kan få tillgång till privilegierad information om affärsinitiativ. Dessutom är det viktigt att ta hand om möjligheten till större direkt interaktion mellan varumärket och kunden, genom möjligheten att lämna recensioner, men också genom att integrera ett socialt flöde, en evenemangskalender eller till och med Zoom widgets.


Hur du använder en webbplats för att öka din kontaktdatabas

En webbplats är också ett effektivt verktyg för att generera nya leads, det vill säga att få fram kontakter till potentiella kunder som är intresserade av den tjänst eller produkt som företaget erbjuder. Ledtrådarna tar sedan kontakt med varumärket och lämnar sina uppgifter, t.ex. e-post eller telefonnummer, som sparas i CRM-programvaran och används för e-postmarknadsföring eller SMS-kampanjer. För att uppnå målet måste man använda en ad hoc-mall som vägleder användaren i navigeringen och underlättar den önskade konverteringen, som integrerar ett avancerat kontaktformulär för att få leads. Webbplatsen kan också innehålla interaktiva kalkylatorer och ett reserverat område där du kan få ytterligare och personlig information om dina intressen, vilket leder till avancerade CTA:er som underlättar skapandet av nya kontakter.


Hur man använder en webbplats för att få besök i butiken

För dem som bestämmer sig för att genomföra en marknadsföringsstrategi som syftar till att öka försäljningen i alla kanaler är den bästa lösningen att skapa en webbplats som också ökar besöken i de fysiska butikerna, vilket skapar en synergi mellan online och offline. Den här typen av webbplats måste ha en produktkatalog och en önskelista som gör det möjligt att öppna en direkt kommunikationskanal med företaget för att begära information eller offerter. Det bör också finnas en meny- eller prislistemodul där den potentiella kunden kan få ytterligare information om den produkt eller tjänst som han eller hon är intresserad av.

En annan stark punkt är förekomsten av dynamiska popup-fönster, som till exempel visar hur nära användaren befinner sig den fysiska butiken eller öppettiderna för den närmaste butiken. Att skapa en modulär webbplats, som den i Italiaonlines Nuova offerta siti, visar sig därför vara en av de mest effektiva lösningarna på nätet för att skapa en webbplats som är skräddarsydd för företagets mål och maximera resultaten.

Lämna en kommentar