Iliad officiell, blir operatör av fasta nät: här är erbjudandena

#


Iliad har tillkännagivit sin ankomst på marknaden för fasta nät: avtal med Open Fiber har ingåtts. Här är när den kommer och vilka erbjudanden som finns

Iliad landar på marknaden för fast telefoni tack vare avtalet med Open Fiber. Nyheten har varit i luften ett tag och nu meddelar samma telefonoperatör i ett pressmeddelande att Open Fiber kommer att vara den tekniska partner som kommer att stödja Iliad på marknaden för fast telefoni. Valet är identiskt med det som Sky har gjort, som nyligen kom ut på marknaden med SkyWiFi och som förlitar sig på det nät som byggs av Open Fiber.

Bolaget, där Enel och Casa Depositi e Prestiti har andelar, har som mål att koppla in hela det italienska territoriet med ett ultrasnabbt fibernät och är för närvarande närvarande närvarande i ett hundratal italienska kommuner, men inom de närmaste åren kommer nätet att växa. I pressmeddelandet nämns dock inte när de första erbjudandena kommer att anlända eller vilka avgifter som kommer att gälla. Iliad talar generiskt om konvergens mellan fast och mobil telefoni, en signal som kan innebära rabatter för dem som redan är abonnerade på Iliad.

Växla nu Iliads erbjudanden med andra leverantörers:

Iliad, blir operatör för fast telefoni: tillkännagivandet

"Den ökande efterfrågan på uppkoppling under de senaste månaderna har tvingat oss att öka takten för inträde i det fasta segmentet, och partnerskapet med Open Fiber är det första steget i den riktningen." Med dessa ord har Benedetto Levi, VD för Iliad, meddelat att telefonoperatören också kommer att ge sig in i världen av fast telefoni. Och det gör de med hjälp av ett ramavtal som undertecknats med Open Fiber, som kommer att tillhandahålla nätet och höghastighetsfiber.

Som vi har meddelat de senaste veckorna har Coronaviruset fått Iliad att ändra sig. Iliad hade ursprungligen satt upp att de första erbjudandena för det fasta nätet skulle komma 2024. Marknadsförhållandena har dock förändrats och operatören har skyndat sig att snabbt sluta ett avtal med Open Fiber.


Iliad, de första fibererbjudandena kommer

Det är för tidigt att tala om hur Iliads erbjudanden för fast telefoni kommer att se ut, men pressmeddelandet understryker ett viktigt faktum: konvergensen mellan fast och mobilt. Detta innebär en enkel sak: Iliad kommer att erbjuda helhetserbjudanden, inklusive både ett månatligt fiberabonnemang och ett mobiltelefonabonnemang.

Dessa erbjudanden kommer att återspegla operatörens filosofi: låga och fasta priser, utan dolda kostnader.

Möjligheten att ingå ett partnerskap med en videostreamingtjänst för att erbjuda ett ännu mer komplett paket med internetuppkoppling och exklusivt innehåll kan inte uteslutas.


När kommer Iliads erbjudanden för hemtelefoni att komma

Ingen officiell nyhet finns heller inte i detta avseende. Det mest sannolika datumet är 2021, och det är osannolikt att Iliad lanserar sitt erbjudande för fast telefoni i år.

Lämna en kommentar