Guide till hur du ansluter Alexa till din TV

#


Läs den här omfattande guiden om hur du ansluter Alexa till din TV. Ta reda på hur du använder enheten med röstkommandon utan att behöva använda en fjärrkontroll.

Att ha en röstassistent i hemmet håller på att bli en verklig trend, inte minst på grund av den bekvämlighet som denna tekniska lösning erbjuder. Men när du väl har köpt en, hur ansluter du Alexa till din TV? Hur hanterar du allt med hjälp av röstkommandon som Alexa-enheten tillåter, utan att behöva ta fram fjärrkontrollen varje gång du vill byta kanal eller höja volymen.

Ansluta Alexa till din smart-tv

Moderna smart-tv-apparater har ofta system som integrerar röstkommandon, som enkelt kan kopplas samman med Alexa, så att du kan styra enheten i stor utsträckning utan att behöva använda en fjärrkontroll. För den här typen av situationer är det relativt enkelt att förstå hur man ansluter Alexa till tv:n: gå till menyn på enheten och välj lämpligt objekt, eller Amazon Alexa-appen om den redan är installerad.

Därefter måste du logga in med tillverkarens konto och välja ett namn för tv:n. När du har registrerat dig öppnar du appen på din smartphone (efter att ha loggat in med ditt Amazon-konto, förstås), går till menyn uppe till vänster, öppnar avsnittet Färdigheter och spel och söker efter den som är specifik för tillverkaren av din smart-tv.

När du har hittat rätt lägger du bara till uppgifterna för tillverkarens konto: detta gör det möjligt att styra tv:n med röstkommandon. Du kan sedan sätta på och stänga av enheten, be Alexa byta kanal, slå på källan och så vidare.


Ansluta Alexa till en vanlig tv

Om du har en vanlig tv behöver du bara köpa en Fire TV Stick, som har Alexa inbyggd som standard. Om du vill ansluta Alexa till din tv kan du också välja en universalkontroller, som är en enhet som du placerar bredvid tv:n och som kan styra tv:ns funktioner.

När den väl är installerad och redo att få tillgång till hemmets internetnätverk via Wi-Fi måste du använda tillverkarens profil för att konfigurera den. Öppna sedan helt enkelt Alexa-appen på din mobiltelefon och sök i menyn efter den relevanta färdigheten på enheten, ange dina inloggningsuppgifter och Alexa kan enkelt anslutas till din TV.


Hur ansluter jag Alexa till Samsung TV

Hur ansluter jag en Samsung TV till Alexa? De senaste Samsung Smart TV-apparaterna har officiellt stöd för Alexa, så för att göra anslutningen behöver du bara använda Samsung SmartThings Skill och koppla ihop den med röstassistenten via appen på din elektroniska enhet.

Så ansluter du Alexa till din LG TV

De senaste LG Smart TV-apparaterna har operativsystemet webOS 4.5, som kan ansluta till Alexa, antingen via Echo-enheterna eller via fjärrkontrollen, som du sedan använder för att konfigurera anslutningen. På så sätt kan du enkelt ansluta Alexa till din TV.

Hur man ansluter Alexa till Sony TV

Det är mer komplicerat att ansluta Alexa till din Sony TV, även om den är röststyrd. För att konfigurera den måste du titta på Alexa-appen i TV-menyn och koppla ihop ditt Google-konto med den. Du måste sedan ge TV:n ett namn, koppla ihop Sony Android TV Skill från din smartphone och aktivera den genom att logga in med det Google-konto som används på TV:n.

Lämna en kommentar