Apple Business Essentials är det nya företagsabonnemanget


Apple presenterar det nya abonnemanget Business Essentials för små och medelstora företag - vad det erbjuder och vad det kostar

Apple har presenterat Business Essentials, ett nytt abonnemang för små och medelstora företag med upp till 500 anställda, samt en ny app med samma namn som gör det möjligt för de anställda att installera företagsappar och begära Apple-support.

Apple Business Essentials, säger Apple, "sparar värdefull tid åt småföretag när de växer". Planen är för närvarande i betaversion, men när testningen är avslutad kommer den att finnas tillgänglig i en stabil, slutlig version för alla som vill utnyttja dess potential. Tjänsten stöder småföretag under hela livscykeln för deras enheter, från konfiguration till uppgraderingar av enheter och inledande utbildning av anställda, samtidigt som den ger hög säkerhet, prioriterad support och säker säkerhetskopiering av data.

Apple Business Essentials, vad det erbjuder

Apples nya företagsabonnemang erbjuder en heltäckande lösning som gör det enkelt för de anställda att bli en del av företaget, så att små företag kan fjärrstyra enhetskonfiguration och -hantering.

Med Collections by Apple Business Essentials kan IT-personal till exempel justera enhetsinställningar och professionella program för hela avdelningar eller individer. När en anställd loggar in med arbetsuppgifter (även på sin personliga Apple-enhet) kan Collections automatiskt ställa in ett VPN- eller Wi-Fi-lösenord eller ge möjlighet att ladda ner specifika arbetsprogram, till exempel Word- eller Cisco-appar.

Installationsansvariga IT-ansvariga på företag som väljer Apple Business Essentials kan på distans ställa in FireVault-kryptering av Mac-hårddiskar eller Aktiveringslås för att skydda enheter som har förlorats. Dessutom säger Apple att "när anställda använder en personlig enhet i arbetet krypterar loggningsmekanismen arbetsdata och separerar dem från personliga data för att se till att de anställdas data förblir privata medan företagets data förblir säkra."

Inom dessa funktioner ger Apple Business Essentials ett dedikerat iCloud-konto för arbetet, med automatisk säkerhetskopiering av företagsdata. Det finns också, som tidigare nämnts, möjlighet att lägga till AppleCare+-täckning för Business Essentials, som erbjuder telefonsupport dygnet runt, även över natten, utbildning för IT-anställda och upp till två reparationer per år av Apple-enheter.


Apple Business Essentials, hur mycket kostar det

Apple Business Essentials är för närvarande dedikerat till USA (tillgängligt från våren 2022) i tre planer: för en enhet spenderar du 2,99 dollar per månad med 50 GB iCloud inkluderat, planen för upp till tre enheter innehåller 200 GB och kostar 6,99 dollar per månad medan samma plan med 2 TB kostar 12,99 dollar per månad. AppleCare+ är valfritt.


Lämna en kommentar