Den senaste Whatsapp-uppdateringen för iOS och Android


För iOS eller Android introducerar Whatsapp ständigt nya funktioner. Här är de senaste innovationerna som lanserats och de som snart kommer att komma ut på marknaden.

Whatsapp är utan tvekan den mest använda meddelandeappen och utvecklas ständigt. Den utvecklas ständigt, med många uppdateringar och nya funktioner: nya emojis, nya funktioner för en mycket älskad tjänst som med tiden har blivit oumbärlig för alla med en smartphone.

Året 2019 var inget undantag och inleddes genast med en Whatsapp-uppdatering som medförde många nya funktioner, särskilt för iOS-användare. Ingen gillar statiska appar som aldrig uppdateras. Ta reda på vilka nya Whatsapp-funktioner för Android och iOS som infördes med den senaste uppdateringen.

Whatsapp-uppdatering: vad är nytt för iOS-användare

De första månaderna av 2019 kom en Whatsapp-uppdatering för iOS-användare, för vilka de tre nya funktionerna i meddelandeappen är tillägnade.

För det första är det nu möjligt att svara privat på meddelanden som du får i en grupp: iPhone-användare har länge efterfrågat denna möjlighet, eftersom den enda lösningen hittills har varit att läsa meddelandet i gruppen, avsluta den "offentliga" konversationen och öppna en extern chatt med endast den användare som du vill svara privat. Nu är det bara att välja meddelandet, klicka på Mer och sedan på Svara privat för att starta en privat chatt utan att stänga gruppchatten.

Den andra nya funktionen som Whatsapp-uppdateringen har fört med sig är möjligheten att lägga till klistermärken till foton och videor som sedan kan publiceras i chattar eller i din profilstatus direkt från Whatsapp-redigeraren genom att välja klistermärkena och applicera dem på den önskade bilden.

Sist kan iOS-användare nu kontrollera statusen för den användare som de har kontakt med i Whatsapp genom att använda 3D Touch. För att göra det, tryck och håll bara på förhandsgranskningen av användarens status för att "kika" på den, utan att öppna statusen helt och hållet och därför utan att ge dem chansen att veta att vi har tittat på den.


Whatsapp-uppdatering: nyheter för Android

Det finns flera oväntade nya funktioner som Whatsapp-uppdateringen kommer att ge Android-användare. Enligt WABetaInfo har utvecklarna i Android-beta-versionen (som inte är tillgänglig som standard, utan måste aktiveras i inställningarna för din personliga profil om du vill testa den) lagt till möjligheten att skydda programmet med ditt fingeravtryck.

För att aktivera den här funktionen måste du gå in i appens inställningar, klicka på Konto och sedan på Integritet. Här klickar du bara på "Lås upp med fingeravtryck" och bestämmer sedan om du vill ange biometriska data för att låsa upp appen omedelbart, efter en minut, efter tio minuter eller efter trettio minuter. Ansiktsigenkänning, som redan finns tillgänglig för iOS, kan komma att inkluderas i en framtida uppdatering.

Enligt rykten kommer nästa Whatsapp-uppdatering också att göra det möjligt för användarna att bli informerade när de vill gå med i en grupp, spela upp röstmeddelanden kontinuerligt och aktivera funktionen Bild-i-bild, som gör det möjligt för användarna att se videor som lagts upp i chattar eller grupper direkt i appen.

Den mest populära meddelandeappen genom tiderna är alltså redo att förnya sig och införa nya viktiga funktioner för sina användare, svara på deras önskemål och erbjuda en allt mer funktionell tjänst.


Lämna en kommentar