Disney, ny videostreamingtjänst för att utmana Netflix


Efter att ha lanserat Disney + för några månader sedan kommer nu Star: en ny videostreamingtjänst för att utmana Netflix

Disney förbereder sig för att öppet utmana Netflix på videostreamingsmarknaden och efter att ha lanserat Disney +, är man nu redo att lansera Star. Företaget köptes tillsammans med Fox och erbjuder en tjänst för internationell streaming av filmer och tv-serier.

Företaget har redan Disney +, som erbjuder innehåll från Star Wars, Marvel och Pixar, och streamingplattformarna ESPN Plus och Hulu, som också erbjuder olika innehåll. Star blir därmed Disneys nästa plattform för videoströmning, vilket tillkännagavs av VD Bob Chapek, med ett ännu annorlunda utbud som riktar sig till en annan målgrupp. Plattformen, som kommer att lanseras 2021, kommer också att erbjuda innehåll från andra varumärken som en av de historiska amerikanska tv-kanalerna ABC, FX, Freeform och den omfattande filmkatalogen från både Serchlight och 20th Century Fox.

Star, ny streamingtjänst från Disney

Beslutet att lansera en ny streamingtjänst kom efter framgången med Disney+, som har 60 miljoner användare världen över. Chapek betonade i en intervju att samma strategi kommer att tillämpas på Star, ett varumärke som förvärvats av Disney och som främst är känt i Asien. Syftet kan vara att utvidga utbudet av den nya videostreamingtjänsten till Europa också, men för närvarande finns det ingen bekräftelse eller något officiellt tillkännagivande i detta avseende.


Star eller Hulu, tvivel om Europa

Som Disney+ har kommit till Italien med stor framgång, har Hulu-plattformen, som tillhandahåller innehåll för vuxna, stannat kvar i Förenta staterna. Bob Iger, Disneys tidigare vd, hade tänkt sig en internationell lansering av Hulu, men den nya vd:n Chapek håller tillbaka. Man misstänker därför att Star också kan lanseras i Europa och Asien som ett alternativ till Hulu. Än så länge är detta bara spekulationer och misstankar, men om Disney har sagt att de är redo att lansera tjänsten redan 2021 behöver vi inte vänta länge på att få veta vad den erbjuder och vad den kostar.


Lämna en kommentar