Facebook Watch lanseras i Italien


Efter ett års testning i USA kommer Facebook Watch, tjänsten för att ladda upp originalvideor till Facebook, snart att släppas över hela världen

Facebook lanserar Facebook Watch, sin videotjänst med originalinnehåll, över hela världen. Sedan ett år tillbaka har amerikanska användare som är registrerade på Facebook kunnat ladda upp sina egna videor till plattformen, och efter testfasen i USA kommer tjänsten även att finnas i Italien.

Facebook Watch är tänkt att vara ett svar på andra tjänster som Netflix eller YouTube, och ärligt talat är det en slags hybrid mellan de två. Precis som Netflix kommer Facebook Watch att innehålla originalinnehåll (sportevenemang, konserter och filmer) som endast kan ses på plattformen. Samtidigt kommer vi dock att ha utrymme för vår kreativitet, precis som på YouTube. Faktum är att vi inte bara kommer att kunna titta på andras videor, utan också kunna skapa och ladda upp originella och roliga videor som kan bli virala på Facebook Watch.

Vad är Facebook Watch

Men vad är Facebook Watch egentligen? Vi sa att det är en slags hybrid mellan Netflix och YouTube. Det är inte en plattform i sig, men det är en ny sektion som kommer att införas i Facebook. Var kommer den nya avdelningen att ligga? Enkelt, vi hittar länken direkt på Facebooks hemsida. Facebook Watch kommer att fungera på alla enheter, från datorer och surfplattor till smartphones. Facebook är dock särskilt angelägen om att den ska användas på mobila enheter. Självklart kommer det också att vara möjligt att använda den på smarta tv-apparater, vilket är ett av Facebooks stora mål för att motverka Netflix dominans. Vilket innehåll kommer vi att hitta på plattformen? Som nämnts kommer det att finnas videor som laddas upp av användare, videor som görs av Facebook och originella och exklusiva videor som läggs upp av företag som är knutna till tjänsten. I USA visar Facebook Watch en Champions League-match per vecka, och i Latinamerika är det möjligt att se hela La Liga gratis. Facebook håller också på att skapa interaktiva spel och frågesporter som kan användas i Watch-funktionen för att njuta av kvällar med vänner.


Hur fungerar Facebook Watch

Hur kommer vi att kunna använda Facebook Watch på vår Facebook-profil? Inget kan vara enklare, precis som alla andra funktioner i det sociala nätverket behöver vi bara gå in på avsnittet för att börja använda det. I Facebook Watch kommer vi att ha en bevakningslista där vi kan lägga in de videor som intresserar oss mest, de som vi vill se i framtiden, de som publiceras av artister eller sidor som vi följer och så vidare. Alla filmer som laddas upp av oss eller andra kan naturligtvis kommenteras och återpubliceras. Om vi är producenter är det viktigt att veta att vi kan tjäna pengar genom att låta Facebook placera annonser i våra videor. Intäkterna fördelas på följande sätt: 55 procent går till skaparen av videon och 45 procent till Facebook. Till att börja med kommer filmer och tv-serier inte att finnas tillgängliga i Italien, men dessa kan bli nästa steg för tjänsten inom en snar framtid. Under de första månaderna efter lanseringen kommer Facebook att uppmuntra användarna att ladda upp många livesändningar och videor i realtid till Watch som kan skapa debatt, kommentarer och bli virala, vilket ökar tjänstens popularitet.


Lämna en kommentar