FBC-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med FBC-filtillägget är en Family Tree Compressed Backup-fil. DOS-versionen av Family Tree Maker (förkortad FTM) komprimerar en "Family Tree Maker for DOS" -fil (en FTM-fil) och ändrar sedan tillägget till .FBC för att visa att det är en säkerhetskopia.

Family Tree Maker-programvaran används för att lagra släktforskning, skapa rapporter och diagram med mera.

Windows-versionen av Family Tree Maker sparar filer i "Family Tree Maker" -filformatet och använder FTW-filtillägget istället. Säkerhetskopierade versioner av en FTW-fil använder FBK-filtillägget.


Hur man öppnar en FBC-fil

Family Tree Maker-programvaran tillhörde ursprungligen Banner Blue Software med den första versionen för operativsystemet MS-DOS 1989. Det är den här versionen av Family Tree Maker som använder FTM-format och säkerhetskopierar filer med FBC-filtillägget.

Family Tree Maker köptes sedan av Broderbund 1995 och ägdes senare av företag som The Learning Company och Mattel. Ägarskapet gick sedan över till Ancestry.com och upphörde 2015 innan det förvärvades av MacKiev 2016.

Du kan köpa den senaste versionen av Family Tree Maker för Mac- och Windows-operativsystem via Software MacKiev Education Store.

FBC-filer kan öppnas med Family Tree Maker 4.0 eller äldre programvara via Fil > Återställ från säkerhetskopiering alternativ.

Om du upptäcker att ett program på din dator försöker öppna FBC-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppet FBC-filer, se vår artikel om hur du ändrar standardprogrammet för en specifik filtilläggsguide för gör den förändringen i Windows.

Hur man konverterar en FBC-fil

Om du behöver konvertera din FBC-fil för användning i Family Tree Maker till 2014, följ instruktionerna från MacKiev.com.

Family Tree Maker kan konvertera en FBC-fil till en .GED (GEDCOM Genealogy Data) -fil med Fil > Kopiera / Exportera familjefil menyalternativ, men detta fungerar bara om filen redan är öppen i programvaran, vilket innebär att detta bara kan göras om din version av Family Tree Maker kan öppna FBC-filen.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil fortfarande inte öppnas ordentligt efter att ha följt anvisningarna ovan, tänk på att du kanske läser fel filtillägget. Vissa filformat använder ett filtillägg som liknar .FBC men det betyder inte nödvändigtvis att de är relaterade eller kan användas i samma program.

Till exempel FB2, FBR och BC! filer har ett mycket liknande filtillägg men de öppnas inte på samma sätt som FBC-filer öppnas. FCC är en annan som är reserverad för Forms Credential Collector-filer, inte Family Tree-relaterade filer.

Om du inte verkligen har en FBC-fil, undersök det faktiska filtillägget för att lära dig vilka program som kan användas för att öppna eller konvertera din specifika fil.


Lämna en kommentar