XSD-fil (vad det är och hur man öppnar en)

En fil med XSD-filtillägget är sannolikt en XML Schema-fil; ett textbaserat filformat som definierar valideringsregler för en XML-fil och förklarar XML-formuläret.

Eftersom de är schemafiler, ger de en modell för något annat, XML-filer i det här fallet. Till exempel kan en XSD-fil kräva att XML-filen har vissa gränser, relationer, ordning, attribut, kapslade egenskaper och andra element, samt att ställa in eventuella begränsningar.

XML-filer kan referera till en XSD-fil med attributet schemaLocation.

HobbyWares korsstygnsmönster Maker använder också detta filtillägg för sitt format.

XSD-filer. Lifewire / Tiim Fisher


Hur man öppnar en XSD-fil

Eftersom XSD-filer är textfiler som liknar XML-filer i format följer de samma typ av öppna / redigera regler. De flesta frågor rörande den här filen handlar dock om hur man skapar en; här är ett bra blogginlägg om att skapa ett.

SchemaViewer är ett gratis program som visar XSD-filer i rätt trädformat, vilket gör dem lättare att läsa än med en enkel textredigerare som Anteckningar.

Filen kan också öppnas med Microsoft Visual Studio, XML Notepad, EditiX XML Editor, Progress Stylus Studio och XMLSpy. Oxygen XML Editor är en av få XSD-öppnare som fungerar på Linux, Mac och Windows.

XSD-fil i Visual Studio-kod.

Du kan också använda en textredigerare, med tanke på att det bara är en textfil. Se några av våra favoriter i den här listan över de bästa gratistextredigerarna.

Här är ett exempel på hur en XSD-fil ser ut när den öppnas i en textredigerare:

<? xml version = "1.0" kodning = "UTF-8"?>
<xs: schema xmlns: xs = "http://www.w3.org/2001/XMLSchema" elementFormDefault = "kvalificerad" xmlns: widgets = "http://www.w3.org/ns/widgets">
<xs: group name = "local">
<xs: sekvens>
<xs: any namespace = "## other" processContents = "skip" />
</ xs: sekvens>
</ xs: grupp>
</ xs: schema>

Om du har att göra med en som används med Pattern Maker kan du naturligtvis öppna den med den programvaran. För att få ett gratis sätt att öppna och skriva ut mönsterfilen erbjuder HobbyWare programmet Maker Maker Viewer. Dra bara filen till programmet eller använd Fil > Öppen meny. Den här tittaren stöder också liknande PAT-format.

Crossty Android-appen kan också öppna XSD-filer med korsstygn, men det är inte gratis.

Hur man konverterar en XSD-fil

Det enklaste sättet att konvertera en XSD-fil till ett annat format är att använda en av redaktörerna ovanifrån.

Visual Studio kan till exempel spara en öppen XSD-fil i XML-, XSLT-, XSL-, DTD-, TXT- och andra liknande format.

JSON Schema Editor bör kunna konvertera en till JSON. Se denna Stack Overflow-tråd för mer information om begränsningarna för denna konvertering.

En annan konvertering du kanske vill är XSD till PDF så att du kan öppna filen i en PDF-visningsprogram. Det finns förmodligen inte mycket av en anledning att göra detta förutom att se till att koden är synlig på alla datorer som öppnar den. Du kan utföra denna konvertering från XmlGrid.net eller med en PDF-skrivare.

Om det du letar efter är en XML-till-JSON-omvandlare, finns det den här online-XML-till-JSON-omvandlaren som du kan använda för att göra det.

XML-schemadefinitionsverktyget kan konvertera XDR-, XML- och XSD-filer till en seriös klass eller dataset, som C # -klassen.

Du kan använda Microsoft Excel om du behöver importera data från filen och lägga den i ett kalkylark. I denna "Hur man konverterar XSD-fil till XLS" -frågan i Stack Overflow kan du se hur man skapar en XML-källa från filen och sedan dra och släppa data direkt till kalkylbladet.

Det är troligt att Pattern Maker-programmet som nämns ovan (inte gratisvisaren) kan användas för att konvertera en korsstygnsfil till ett nytt format.


Kan du fortfarande inte öppna filen?

Om din fil inte öppnas med programmen och verktygen ovanifrån finns det en god chans att du inte alls har att göra med en XSD-fil, utan istället en fil som delar ett liknande filtillägg.

Till exempel ser XDS-suffixet väldigt mycket ut som XSD men används istället för DS Game Maker Project-filer och LcdStudio Design-filer. Inget av dessa filformat är relaterade till XML-filer eller mönster.

Samma koncept gäller någon annanstans, som med XACT Sound Bank-filer som använder .XSB-filtillägget. Det här är ljudfiler som inte öppnas med något XSD-kompatibelt program. XFDL och XFDF är också riktigt lika.

Om din fil slutar i ett annat filtillägg, undersök bokstäverna / siffrorna du ser för att hitta vilka program som kan öppna eller konvertera den specifika filtypen.


Lämna en kommentar